Rend a szerkesztőségben

|

Az Axel Springer Polska kiadó lengyelországi napilapjának, a FAKT-nak júliustól újabb 50 szerkesztőségi munkatársa használja a CNW Rendszerintegrációs Rt. PANDA elnevezésű szerkesztőségi rendszerét, így már összesen 250 újságíró, szerkesztő, korrektor munkáját könnyíti meg az alkalmazás.

A Lengyelországban bevezetett PANDA különlegessége, hogy saját nyelvi támogatással és lengyel kezelői felügyelettel rendelkezik, illetve Mac OS X operációs rendszeren fut. Az alkalmazás jelentős magyarországi referenciákkal is rendelkezik, mind az Axel-Springer, mind a Ringier kiadó újságai, magazinjai a PANDA alkalmazásával készülnek. A PANDA újságcikkek, szöveges anyagok írására, szerkesztésére és korrektúrázásra kifejlesztett rendszer, amely hatékony információáramlást biztosít a szerkesztési folyamat egyes résztvevői között. A szerkesztés kiindulópontjától a végső archiválásig a teljes folyamatot lefedi. A megfelelő hozzáférési jogok megadásával, valamint az események rögzítésével könnyen követhetők a felelősök, feladatok és határidők, valamint a cikkek állapota. A szerkesztőségi rendszerrel való munka során a szerzők és a szerkesztők a tördelő szoftverek használata, illetve ismerete nélkül is tudnak dolgozni a szövegeiken, oly módon, hogy közben folyamatosan, minden nehézség nélkül ellenőrizhetik a terjedelmet. Az alkalmazás jelenleg magyar, angol, lengyel nyelven érhető el, s beépített szövegszerkesztővel rendelkezik. Támogatja a teljes szöveges keresést, valamint a verziókövetést és naplózást. Biztosítja az újságírók részére a távoli, weben keresztüli cikk készítést is. A cikkek tárolása adatbázisban történik, így a fájl rendszerben történő bolyongása megszűnik. Az adatbázisban tárolt adatok formázott megjelenítésére szolgáló sablon űrlap segítségével jeleníthetjük meg például a szerzők, vagy a cikkek adatait.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.