Rugalmas lehetőségek a gyorsabb többgigás hálózatépítéshez

|

A hálózatok több gigabites sebesség iránti igénye folyamatosan nő - a Zyxel pedig olyan megoldásokat fejlesztett ki, amelyek megadják a kis- és közepes méretű szervezetek számára azt a szabadságot és rugalmasságot, amire szükségük van.

A technológiai ipar folyamatosan fejlődik - és ez legalább ugyanannyira érvényes arra is, ahogyan a technológiát használjuk, mint a kutatás és fejlesztés léptékére. Amilyen gyorsan az IT-ipar megtalálja a módját, hogy többet nyújthasson - a parancsok gyorsabb feldolgozása, gyorsabb adatátvitel, több információ kisebb helyen való tárolása -, az ügyfelek is új módokat találnak az extra sebesség és kapacitás kihasználására.

Az elmúlt években a Zyxelnél folyamatosan bővítettük a több gigabites sebességet támogató switcheink kínálatát. Először elértük azt a mérföldkövet, hogy 1 Gbps-os adatforgalmat tudunk küldeni a hálózaton, ezután áttértünk a 2,5 Gbps-ra, majd meglehetősen gyorsan az 5 Gbps-ra, végül pedig már 10 Gbps-ig támogatjuk a sebességet.

Száloptika

Mindez természetesen optikai kábeleken keresztül fut - ami nem olcsó -, ezért a hálózati switcheknek támogatniuk kell a kisméretű csatlakoztatható (SFP) modulokat.

Ma már a viszonylag kis hálózatoknál is az a helyzet, hogy az infrastruktúra különböző részein eltérő gigabites sebességet használnak, hogy ne legyenek szűk keresztmetszetek, és minden felhasználó számára mindig a legjobb teljesítményt biztosítsák. Ennek eredményeként azt tapasztaltuk, hogy a több gigabites sebesség használatát támogató switchek iránti kereslet gyorsan növekszik.

De természetesen minden hálózat más; egy több mint 100 felhasználóval rendelkező vállalkozásnak, amely csak "szokásos" üzleti alkalmazásokat futtat, előfordulhat, hogy 10 Gbps-ra van szüksége a gerinchálózaton, és 1 Gbps-ra a felhasználók számára. Azonban egy kisebb vállalkozás esetében, ahol gyakran végeznek videószerkesztést vagy CAD-tervezést, előfordulhat, hogy 5 Gbps vagy akár 10 Gbps sebességre is szükség lehet közvetlenül az asztali gépekhez.

Mindenki számára tartogatunk valamit

Erre válaszul olyan switcheket fejlesztettünk, amelyek kielégítik a nagy sebességű hálózatok minden elképzelhető igényét. A skála egyik végén MG-105 és MG-108 eszközeink öt, illetve nyolc 2,5 Gbps SFP portot biztosítanak. Ezek meglehetősen kicsi hálózatokhoz valók, amelyeknek ettől függetlenül jó teljesítményre van szükségük.

A következő szinten az XGS1010, XGS1210 és XGS1250 modelljeink tizenkét porttal rendelkeznek, nyolc 1 Gbps-ot támogató porttal, további portokkal, amelyek 2,5 Gbps sebességgel működnek, valamint elérhető még további egy, kettő vagy akár 3 port is, amelyek támogatják a 10 Gbps-ot. Ez utóbbiak lehetővé teszik, hogy ezeket az eszközöket a központi gerinchálózathoz csatlakoztassuk - ha erre van szükség - vagy akár egy helyi szerverhez a nagy sebességű hozzáférés érdekében.

Ezzel nagyobb rugalmasságot biztosítunk az XGS termékcsalád számára, így különféle hálózati beállításokban is használhatók.

Ugyanez igaz a három XS1930 multi-gigabites switchre is. Ezek mindegyike összesen 12 porttal rendelkezik, de olyan port-elrendezéssel, ahol megtalálható minden a réz multigig-től kezdve - 375 Watt-os PoE tartalékkal vagy anélkül - egészen a 10 Gbps-os optikai megoldásig. Ez a 3 modell mind a NebulaFlex kettős üzemmódú kezelési lehetőségével érkezik, azaz konfigurálható és vezérelhető a Nebula felhőplatformunkon keresztül, vagy önálló egységként.

Könnyebb áthelyezések, változtatások és kiegészítések

Ez a lehetőségek széles skáláját kínálja, amelyek a kisebb és közepes méretű hálózatok szinte minden elképzelhető igényéhez igazíthatók. Ebben a megközelítésben az a nagyszerű - mind az ügyfelek, mind a partnerek szemszögéből -, hogy amikor szükség van a hálózati infrastruktúra megváltoztatására vagy fejlesztésére, akkor mindig lesz egy másik Zyxel switch, amelyet az előző helyére lehet tenni.

Nem lesz szükség az optikai kábelezés és a csatlakozások frissítésére (hacsak nem változott a switchek és az eszközök közötti távolság). Az áthelyezések, változtatások és kiegészítések így gyorsan, minimális fennakadással és nagyon alacsony kockázattal hajthatók végre.

Ezek a switchek a legnépszerűbbek közé tartoznak, és partnereink gyakran hajtanak végre fejlesztéseket, amint felismerik, hogy több kapacitásra van szükségük hálózatukon. Ha többet szeretne megtudni a több gigabites hálózattal kapcsolatos megközelítésünkről és a switcheink ​​által kínált rugalmas lehetőségekről, kérjük, lépjen kapcsolatba a legközelebbi Zyxel irodával vagy partnerével.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.