SAP: 2016-os gyorsjelentés

|

Kiemelkedően pozitív évet zárt tavaly az SAP- közölte gyorsjelentésében a világ vezető üzleti szoftvercége.

Főbb számok

A 84 ezer embert foglalkoztató vállalat 22,1 milliárd eurós összárbevételt ért el, amely 6%-os növekedést jelent 2015-ös adathoz képest. A működési eredmény 5,1 milliárd euróra bővült, ez 20%-os növekménynek felel meg. A felhőszoftverekből származó bevétel 31%-al ugrott meg, 2,99 milliárd euróra. A növekvő felhős előfizetésnek, és támogatásnak köszönhetően a visszatérő árbevétel immár a teljes bevétel 61%-át adja. A profit 18%-ot nőtt, 3,61 milliárd euró összegre.

 „Az SAP kiemelkedő 2016-os eredménye a legújabb, a hét évre visszatekintő profitábilis növekedési pályáján. Az üzleti szoftverpiac vezetői vagyunk nemcsak az állandóan erős szoftverértékesítéssel, hanem gyors növekedéssel a felhő alapú számítástechnika és a működési eredmény terén is. Felgyorsítjuk innovációs tevékenységünket a gépi tanulás (machine learning), a dolgok internete (internet of things) és a bloklánc (blockchain) területén”- mondta Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója.

 Üzleti kilátások

A szoftvergyártó egyúttal megnövelte eredményvárakozását az idei évre is; teljes árbevétel soron 23,2-23,6 milliárd euróval számol. Ez 2020-ra már a 28-29 milliárd euró közötti sávon várható. Akkora 8-8,5 milliárd eurót fog kitenni a felhős előfizetésekből befolyó összeg, amellyel 70-75%-ra ugrik a folyamatosan visszatérő árbevétel nagysága.

 A részletes adatok elérhetőek: http://www.sap.com/docs/download/investors/2016/sap-2016-q4-statement.pdf

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.