SAP: első negyedéves gyorsjelentés

|

Az SAP közzétette a 2013. első negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. Erős starttal kezdte a szoftvergyártó az évet, a szoftver, és cloud üzletág 19%-al növelte árbevételét, globálisan.

A legnagyobb bővülés az amerikai régióban volt, itt 49%-os növekedést regisztráltak. Latin-Amerikában nagyon jól teljesített a hagyományos szoftvereladás, míg Észak-Amerikában a felhőszolgáltatás volt erős. Ennek is köszönhető, hogy mára több mint 24 millió felhasználója van az SAP cloud-nak, valamint a cég tulajdonában van a világ legnagyobb web alapú üzleti kereskedő hálózata, az Ariba Network, melyre több mint 1 millió cég csatlakozott. Az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban 13%-al bővült a szoftver, és cloud bevétel, éves alapon kiemelkedik Svájc, Oroszország, az Egyesült Királyság teljesítménye. Csökkent ugyanakkor az APJ terület (Ázsia, Csendes-óceán, Japán) eredménye. Az innovatív termékek továbbra is hasítanak: a memória-alapú technológia, a HANA, megtriplázta bevételét, a mobil üzletág kétszámjegyű növekedést produkált. „Az iparágunk jelentős átalakulásban van, melyet a mobil, a cloud, és a nagy adat konvergenciája hat át. Az SAP 25%-os növekedése [szoftver és cloud üzletág bevételei, nem-IFRS szabvány szerint-megj.] azt mutatja, hogy haszonélvezője vagyunk ennek a változásnak, és jelentős világszintű részesedést ragadunk magunkhoz”- emelték ki Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók. Árbevétel • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2, 9 milliárd eurót tett ki, mely 11%-os növekedést jelent a 2012-es 2,62 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból, cloud üzletből származó árbevétel 794 millió euró volt. Ez 19%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva. • A társaság teljes árbevétele 3,6 milliárd euró volt, ez 7%-al több mint a 2012-ben regisztrált 3,3 milliárd euró. Eredmény • Az üzemi eredmény 646 millió euróra rúgott, ami 2 százalékos növekményt jelent a 2012-es 631 milliós értékhez képest. • Az üzemi nyereséghányad 17,9 %-ot ért el. • Az adózás utáni profit 17%-al nőtt, 520 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 444 millió euróhoz képest. A működési cash-flow 2,16 milliárd euró volt. A szabad cash-flow a teljes árbevétel 57%-át tette ki. Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint) Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2013 egészére: - a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 11-13%-al nő; - az üzemi eredmény 5,85- 5, 95 milliárd euró között lesz.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.