A SAS és a Microsoft együtt alakítja az analitika és az AI jövőjét

|

A SAS mesterséges intelligencia és üzleti elemzési fejlesztései integrálódnak a Microsoft Azure-ba, így a Microsoft ügyfelei mostantól a SAS felhőalapú megoldásainak előnyeit is kihasználhatják.

Digitális átalakulás, felgyorsítva

Kiterjedt műszaki és stratégiai együttműködést jelentett be a Microsoft és a SAS, melynek keretében a két vállalat ügyfelei által használt SAS megoldások számításigénye a Microsoft felhőből is biztosítható. A megállapodás részeként a SAS elemzői termékeinek és megoldásainak ajánlott felhőalapú kiszolgálója a Microsoft Azure lett.

A SAS megoldásai és szakmai tapasztalata jelentős plusz szolgáltatást kínálnak a Microsoft egészségügyi, pénzügyi és más területen tevékenykedő ügyfelei számára. A partneri megállapodás a SAS és a Microsoft cloud-szolgáltatásainak integrációja - Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 (korábbi nevén Office 365) és Power Platform - mellett támogatja a vállalatok AI és az elemzési lehetőségek előnyeit kiterjesztő stratégiáját.

"Ezen az együttműködésen keresztül a Microsoft és a SAS felgyorsítja ügyfelei üzleti növekedését és elősegíti az innováció új lehetőségeinek feltárását a SAS Analytics Microsoft Azure-on megjelenő kínálatával." - nyilatkozta Scott Guthrie, a Microsoft cloud-szolgáltatásokért és mesterséges intelligenciáért felelős részlegének vezető alelnöke. "A SAS az üzleti elemzés, az adattudományok és a gépi tanulás elismert szakértőjeként lett a Microsoft stratégiai partnere. Együtt tucatnyi iparágban segítjük ügyfeleinket a legkritikusabb és leginkább összetett analitikai kihívások megoldásában."

A világon mindenhol nő a felhőszolgáltatásokat használó cégek, szervezetek tábora. Ennek az átalakulásnak a részeként számos ügyfél költözteti SAS alapú analitikai munkafolyamatait Microsoft Azure környezetbe, növelve ezzel a teljesítményt és javítva a költséghatékonyságot. A két vállalat szoros együttműködésben dolgozik a SAS megoldások MS Azure platformra történő sikeres telepítésén és futtatásán.

"A SAS és a Microsoft közös jövőképe támogatja az ügyfelek digitális átalakulással kapcsolatos törekvéseit. Együttműködésünkkel simább a felhőbe vezető út, gyorsabban és könnyebben hozzáférhetők a SAS megoldások, és tudásszintre való tekintet nélkül, mindenki számára elérhetővé válik a megbízható döntési folyamatokat eredményező analitika" - mondta Oliver Schabenberger, a SAS műszaki és ügyvezető igazgatója.

Csökkenteni az árvizek pusztító következményeit

A megállapodás részeként a SAS Viya teljes mértékben kompatibilissé válik a Microsoft Azure-ral. A vállalat felhőből elérhető szolgáltatása mellett a SAS teljes portfoliója a kockázatelemzéstől a csalásfelderítésig elérhető az Azure Marketplace-en keresztül.

"Az üzleti elemzések vezetője, a SAS, és a Microsoft - mint a felhőszolgáltatások jelentős szereplője - partneri megállapodása érdekes stratégiai szövetség. A SAS teljes Microsoft-felhő integrációjával rengeteg közös megoldási lehetőség tárul fel" - nyilatkozta Steve White, az IDC alelnöke.

A SAS analitikai képességeinek integrációjával a már SAS szolgáltatásokat használó piaci szereplők új, azonnal használható, közös megoldásokkal nyerhetik el a fogyasztók kegyeit. Üzleti elemzéssel és mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkafolyamataik korábban nem látott mértékű skálázhatóságot és rugalmasságot kapnak. Többek között olyan területek profitálhatnak az együttműködésből, mint a dolgok internete - a Microsoft Azure IoT platformjának és a SAS edge-to-cloud IoT analitikai és MI képességeinek házassága révén.

Az észak-karolinai Cary városában például árvizek előrejelzésére használják a SAS-Microsoft közös szolgáltatását. "Érzékelők, időjárási adatok, a SAS IoT analitikája és az Azure IoT platformja révén jobban képbe kerülünk a környék folyóvizei szintjeinek emelkedéséről. Ezzel megjósolhatjuk a bekövetkező árvizek helyszíneit, az automatizáció révén pedig javítani tudjuk a vészhelyzetek gyorsabb megoldását. A város büszke arra, hogy ezt az információt meg tudja osztani a szomszédos közösségekkel, ezáltal hozzájárulhat életminőségük javításához" - mondta Nicole Raimundo, a város informatikai vezetője.

SAS on Azure

Még az idén sor kerül újabb - a közös értékesítést és piacralépést támogató további SAS termékek és megoldások megjelenésére. Az új lehetőségekkel a SAS és a Microsoft ügyfelei a legkritikusabb és leginkább összetett analitikai kihívásokra is választ adhatnak, folyamatosan fejlesztve szervezetüket. A SAS elkötelezte magát a Microsoft 365 és a Dynamics 365 szolgálatások saját belső folyamataiban történő használata mellett.

Tudjon meg többet a SAS és a Microsoft közötti partneri együttműködésről: regisztráljon a hamarosan lezajló SAS on Azure virtuális eseményre a sas.com/Microsoft oldalon keresztül.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.