Sikeres tavalyi év, emelkedő SOA-bevételek a BEA Systemsnél

|

A BEA Systems ismét sikeres elmúlt évről számolt be most közzétett pénzügyi jelentésében. A szolgáltatásorientált (SOA) technológiával összefüggő szolgáltatások és termékek fontos szerepet játszottak a növekedésben - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA Systems 2007. január 31-én záruló pénzügyi évében 1 402 millió dollár teljes bevételt ért el, ami 17 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. A licenszdíjakból származó bevétel 12 százalékos növekedéssel 573 millió dollár lett, míg a szolgáltatások árbevétele elérte a 828 millió dollárt, ami 20 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez viszonyítva. A BEA Systems SOA-infrastruktúrák kialakításához és működtetéséhez kapcsolódó szolgáltatásai és termékvonala, az AquaLogic nagyon szépen szerepelt az elmúlt évben. Az AquaLogic részaránya a negyedik negyedév licensz bevételeiben már 25 százalékra nőtt – mondta el a bejelentés kapcsán Alfred Chuang, a BEA Systems elnök-vezérigazgatója. Különösen erős érdeklődés volt megfigyelhető a vállalati szolgáltatás buszok és üzleti folyamatmenedzsment (BPM) eszközök területén. Olyannyira, hogy az AquaLogic BPM termékből származó bevételek az elmúlt esztendő minden negyedévben majdnem a duplájára növekedtek. A BEA Systems az idei évben is hasonló növekedésre számít a SOA szolgáltatások és termékek, így elsősorban az AquaLogic terén.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.