SPSS-labor létesült az ELTE Társadalomtudományi Karán

|

Az SPSS, a világ vezető adatelemző- és statisztikai szoftver szállítójának magyarországi képviselete és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara, amely az első oktatási intézmény volt az SPSS-t használók és oktatók körében, három éves szerződést kötött.

A most létrejött megállapodás értelmében az SPSS Hungary egy új 20 számítógépes labort szerelt fel a legkorszerűbb elemző szoftverekkel, így biztosította a Clementine adatbányászati szoftver használatát. Ez az új szoftver tovább növeli azoknak a hallgatóknak a munkaerőpiaci esélyeit, akik elsajátítják használatát. Noha a szoftverek licencét a Társadalomtudományi Kar vásárolta meg, az együttműködés kiterjed az SPSS statisztikai szoftver kedvezményes egyetemi szintű használatára is. Az egyetem által felhasznált licencek üzleti értéke meghaladja a 150 millió forintot. Az SPSS korábban is nagy figyelmet fordított arra, hogy felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói minél szélesebb körben hozzáférjenek az SPSS statisztikai elemző szoftvereihez, ezáltal színvonalas adatelemző és adatbányász képzés folyhasson Magyarországon. Az SPSS Hungary az oktatási intézmények számára kedvezményes licencárakat alkalmaz, valamint tanfolyamait, továbbképzési lehetőségeit is igen kedvező áron kínálja oktatóknak és hallgatóknak. Az SPSS és az ELTE Társadalomtudományi Kar kooperációjának köszönhetően a már korábban is egyetemi szinten használt SPSS statisztikai szoftver mellett az ELTE hallgatói megismerhetik a Clementine alkalmazást is, ami a világ vezető adatbányászati alkalmazása a Gartner felmérése szerint. Rudas Tamás, az ELTE Társadalomtudományi Karának Dékánja kifejtette, hogy az SPSS oktatása terén a Társadalomtudománya Karnak immár több évtizedes hagyományai vannak. Ez a szoftver a legelterjedtebb a gazdasági élet és a közigazgatás legkülönbözőbb területein, részben a nálunk végzett hallgatók tevékenységének köszönhetően. Ma már azonban az igazán eredményes elemzői tevékenységhez a legújabb adatbányászati módszereket is ismerni kell, ezért különösen hasznos a Kar hallgatói számára, hogy a Celementine szoftvert is be tudjuk vonni az oktatásba. A gépterem hivatalos átadására ünnepélyes keretek között 2007. március 22-én került sor az ELTE lágymányosi épületében.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.