Start-cél győzelem a SOA-bevezetéseknél

|

Az Alerant Informatikai Zrt. és BCA Hungary új szolgáltatása, a SOA Start segítségével a nagyvállalatok saját környezetükre vonatkozóan vizsgálhatják meg egy lehetséges szolgáltatásorientált architektúra kialakításának céljait, ráfordítási igényét, s az induláshoz testreszabott SOA-bevezetési koncepciót dolgozhatnak ki.

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a SOA-szemléletű nagyvállalati infrastruktúrák képesek választ adni az IT előtt álló új típusú kihívásokra. „Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb informatikai vezető elgondolkodik a SOA-szemléletű infrastruktúra kialakításán, nagyon fontosnak tartja, hogy megtudja, milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat ez számára – mondta a bejelentés kapcsán Darmai Gábor, az Alerant Zrt. technológiai igazgatója.” Ennek átlátása azonban nem egyszerű, hiszen a SOA éppen rugalmasságából és átfogó jellegéből adódóan nem határoz meg konkrét megoldásokat. Az igényeknek és az adott környezetnek megfelelően, a megoldások minden esetben eltérőek” – tette hozzá. A SOA Start ebben a helyzetben nyújt segítséget a szolgáltatásorientált architektúra bevezetésén gondolkodó, illetve a döntést már meghozó vállalatok, intézmények számára. A szolgáltatást igénybe vevő cég rövid idő alatt, kis ráfordítással átláthatja, milyen előnyökkel járhat számára egy SOA-bevezetés, s átgondolhatja azt is, milyen megoldást válasszon. A SOA Start egy rövid, interaktív interjú- és workshopsorozatból áll, melyen az érdeklő cég SOA-bevezetésben érdekelt valamennyi területének képviselői részt vesznek. Az Alerant és BCA szakértői SOA-bevezetési tapasztalataik alapján alakították ki azt a módszertant, mely segítségével az érdeklődő cég szakemberei pontosan meghatározhatják mit várnak a SOA-tól, milyen utat válasszanak, s emellett megismerkedhetnek egy szolgáltatás- és folyamatorientált látás- és gondolkodásmóddal. A csapat megvizsgálja, melyek azok az üzleti és informatikai fókuszterületek, ahol a SOA-stratégia pozitív eredményt hozhat és áttekinti a kapcsolódó informatikai lehetőségeket. A közös munka eredményeképpen a vállalat képet kap arról, hogyan tudja meglévő informatikai eszközeit a leghatékonyabban újrahasznosítani, illetve elkezdheti egy hosszú távú SOA-roadmap, valamint egy, a bevezetést és működtetést biztosító SOA-szervezet koncepció kialakítását. Szécsi Gábor, a BCA Hungary vezető tanácsadója kiemelte: „Az új szolgáltatás elindításával célunk az IT- és üzleti oldal közötti párbeszéd előmozdítása volt. Sokszor tapasztaljuk, hogy az informatikai szervezetre nagy nyomás nehezedik a cégeken belül, s úgy érzik, egy SOA-típusú infrastruktúra megoldást jelentene, de nincsenek eszközeik ahhoz, hogy az üzleti oldal számára modellezzék, bemutassák a várható előnyöket és lehetőségeket. A SOA Start keretében egy közös gondolkodás, tervezés indulhat el.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.