Startupokat díjazott az SAP

|

Kihirdette globális vállalkozói versenyének díjazottjait az SAP, melyek mindegyike 10 000 dollárt, és technológiai megoldásokat kapott a szoftvervállalattól.

A nyertes startupok hátrányos helyzetű közösségek segítését végzik. A díjazottak: Adel (Agencia Desenvolvimento Economico Local): ez a brazil szervezet földművelési technikákat, és üzleti tudást ad át a helyi fiataloknak. Eddig 35, földműveléssel foglalkozó vállalkozás indult el a segítségükkel, melynek köszönhetően a fiatal vállalkozók 500 dollár/hó közeli bevételre tudtak szert tenni, miközben az ottani átlagkereset 75 dollár. MFA (Microfranchise Accelerator): a dél-afrikai MFA alacsony keresetű, jellemzően kényszervállalkozóknak segít megtalálni a megfelelő üzleti szférát, és két évig segíti is őket a fejlődésben. Terveik között szerepel, hogy három éven belül 2000 munkahelyet hoznak létre. MySoft: a brazil cég olyan kisvállalkozókat, kisiparosokat céloz meg főként mobil alkalmazásokkal, akikre még nem feltétlenül gondoltak az app készítők, mint pl. utcai árusok, függönykészítők, cukrászatok. Számukra kínálnak olyan minimális árú, mindennapi munkájukat megkönnyítő alkalmazásokat, melyeket a hasonló közösségi körből kikerülő fiatalok készítenek el, és akiket szintén ők képeznek. Wennovation Hub, Nigéria: a szervezet egyrészt üzleti inkubátorként működik, valamint az országban, és a diaszpórában felmerülő üzleti ötleteket próbálja piacképessé tenni kiterjedt belföldi, és nemzetközi hálózatával, tőke megszerzésével. A „Power of Small” versenyre 370 jelentkezés érkezett 69 országból. Ezekből 11 jutott a shortlistre, melyből a Changemakers online közössége által legtöbb szavazatot begyűjtő négyet díjazta az SAP. A pályamunkák, a nyertesek bemutatkozása, az elért eredményeik és terveik teljes terjedelemben elérhető: http://www.changemakers.com/powerofsmall

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.