SUSECon 2017: a SUSE a PaaS piacra pályázik

|

A SUSE éves konferenciáján bemutatott újdonságok a vállalati informatika olyan aktuális kihívásaira kínálnak választ, mint a gyorsabb alkalmazások iránti igények, az adatrobbanás, valamint az összetett konténertechnológiák használata.

A SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen bejelentette SUSE Cloud Application Platform termékét, amellyel új szereplőként jelenik meg a Platform-as-a-Service megoldások piacán, segítve a vállalatokat az innováció és a DevOps folyamatok felgyorsításában. A vállalat az eseményen további fejlesztései közt bemutatta a SUSE Storage 5 és a SUSE Container as a Service Platform 2 szoftvereket.

Alkalmazások csúcssebességen

Az elmúlt években a SUSE az OpenStack-en alapuló SUSE OpenStack Cloud termékkel erősítette meg pozícióját az Infrastructure-as-a-Service megoldások piacán, most pedig a Platform-as-a-Service szegmens felé is nyit a SUSE Cloud Application Platformmal, amely decemberben válik elérhetővé az ügyfelek számára. Az alkalmazásszolgáltatási platform a szoftverfejlesztők és az üzemeltetési szakemberek számára egyaránt megkönnyíti a hagyományos és új felhőalkalmazások életciklusának kezelését. Az eszköz egy felületen egyesíti a Kubernetes és Cloud Foundry technológiákat, és egyúttal egyszerűsíti azok használatát, ezzel is segítve a DevOps folyamatokat, illetve felgyorsítva az innovációt.

A bejelentés jól mutatja, hogy a SUSE a legújabb igényekre fókuszálva segít a vállalatoknak abban, hogy gyorsabban rendelkezésre bocsáthassák az alkalmazásokat. Ugyanezt a törekvést szolgálja a nyáron bemutatott, új SUSE Container as a Service (CaaS) Platform, amely az összetett konténertechnológiák használatát könnyíti meg. A megoldás egy konténeralapú alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz szánt fejlesztési és hosztingplatform, amellyel az informatikai és DevOps szakemberek könnyebben telepíthetik, felügyelhetik és skálázhatják a konténeralapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

A SUSECon nyitó videójának megtekintéséhez nyissa meg a következő linket: https://www.youtube.com/watch?v=_VPh3RPZt6A

A SUSECon-on bejelentett, október végén megjelenő SUSE CaaS Platform 2 kiadás támogatja a Kubernetes technológiához készült Helm csomagkezelő szoftvert, ezáltal még egyszerűbbé teszi a Kubernetes telepítését és működtetését. Az új verzió továbbfejlesztett biztonságot, teljesítményt és hardvertámogatást kínál, és zökkenőmentesen használható olyan nyilvános felhőszolgáltatásokban is, mint például az Amazon Web Services, a Microsoft Azure és a Google Cloud Platform.

SUSE Enterprise Storage 5: megduplázott teljesítmény

A SUSECon-on debütált a vállalat szoftveresen vezérelt tárolási megoldásának legújabb kiadása is. A Ceph nyílt forráskódú platformra épülő SUSE Enterprise Storage segítségével a cégek alacsony beruházási és működtetési költségek mellett építhetnek ki jól skálázható tárolási rendszert általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával. A termék ideális, költséghatékony megoldást kínál nagy mennyiségű adat tárolásához, legyen szó compliance előírások miatt megőrzendő információkról, archivált dokumentumokról, biztonsági mentésekről vagy olyan, nagy méretű fájlokról, mint például a biztonsági kamerák felvételei, orvosdiagnosztikai leletek, streamelt tartalmak vagy online konferenciák és tréningek anyagai.

A legújabb változat, a SUSE Enterprise Storage 5 a Ceph Luminous kiadására épül, és a kereskedelmi forgalomban elérhető rmegoldások között elsőként támogatja a BlueStore backend technológia használatát a Ceph-en belül. Az új verzió így a korábbi kiadásokhoz képest mintegy kétszer nagyobb teljesítményt kínál az adatok írása során. A BlueStore tömörítési képességei révén pedig azt is lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kapacitást szabadítsanak fel.

A negyedik negyedévben érkező új kiadás emellett arra is lehetőséget ad, hogy a szervezetek lemezről lemezre készítsenek biztonsági mentéseket (disk-to-disk backup, D2D). A költségtakarékos backup megoldás jól skálázható, önkezelő, hibatűrő és egyszerűen frissíthető. Fejlett, beépített deduplikációs szolgáltatást is tartalmaz, ezért használatához nincs szükség külön ilyen jellegű eszközre.

 

Magyarországi Képviselet

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.

A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.

A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.

A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.