Symantec Spam Riport - augusztus

|

Úgy tűnik, hogy a spammerek bármeddig képesek elmenni, ha arról van szó, hogy tudtunk nélkül megszerezzék személyes adatainkat. Még arra is képesek, hogy olyan magánszemélyeket támadjanak meg, akik nem teljesen egészségesek - nekik „rehabilitációval” kapcsolatos spameket küldenek.

Az ilyen e-mailek tárgyában olyanokat olvashatunk, mint “Gyógyuljon a Drog Rehab Info segítségével” vagy “Szabaduljon meg az alkoholtól ma!”. Mindettől azt remélik a netes bűnözők, hogy az amúgy is labilis állapotú és a gyógyulásban reménykedő címzettek kiadják személyes adataikat. A Symantec legfrissebb spam-jelentése bemutatja, hogy hogyan célozzák meg a spammerek a segítségre szoruló embereket. Emellett a Symantec júliusban olyan spamet is talált, amely azt a rémhírt terjeszti, hogy elkezdődött a III. világháború. A vállalat egy Trojan.Peacomm nevű trójait tartalmazó spam üzenetet fedezett fel, amely szerint “Elkezdődött a 3. világháború “ és “Az amerikai katonák megszállták Iránt. “A spammerek a trójai vírus terjesztésekor a nagyvilág eseményei iránti fokozott érdeklődést használják ki. A Symantec Spam Report júliusra vonatkozó főbb megállapításai: - Adathalász e-mailek a Microsoft POP3 felhasználókat célozzák meg hamis fenyegetéssel. Az üzenet riasztást tartalmaz, de az e-mailben szereplő URL nem a Microsoft webolalára mutat, hanem egy feltört weboldalra, egy ún. hacked-site-ra. - Legutóbb olyan eseményeket használtak fel a támadók a vírusok terjesztésére, mint például a pekingi olimpia, Barrack Obama európai látogatása, vagy az amerikai elnökválasztási kampány. Az említett események megbízható weboldalait feltörik, és rosszindulatú kód.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.