Szélturbinában működő adatközpont közel nulla kibocsátással

|

A Fujitsu szerver- és tárolótechnológiájával működik a világ egyik első, közel nulla kibocsátású adatközpontja egy németországi szélturbinában.

A WestfalenWIND IT német áramszolgáltató WindCORES kezdeményezése keretében létrejött új hosztingmegoldással a Fujitsu SELECT partnere, a Green IT - Das Systemhaus rendkívül fenntartható és költséghatékony felhőszolgáltatásokat nyújthat ügyfeleinek.

 

A WestfalenWIND IT által kidolgozott WindCORES közel nulla kibocsátású, 3. szintű adatközpont1 a németországi Paderbornban működik. Hozzájárul annak a német tervnek a megvalósításhoz, melynek értelmében az egész ország környezetkímélő, fenntartható energiaellátásra kíván átállni, miközben a felhőszolgáltatások iránti növekvő igényt is kielégíti. A szélturbinában működő adatközpont koncepciója képes ellensúlyozni a vállalatok digitális átalakítása miatt megnövekedő CO2-kibocsátást.

 

A Fujitsu adatközpontban használt energiahatékony Fujitsu PRIMERGY szerverei és ETERNUS tárolórendszerei fontos szerepet játszanak az energiafogyasztás csökkentésében. Továbbfejlesztett energiagazdálkodási funkcióik minimumra szorítják a teljes áramfelvételt, emellett nagy hatékonyságú komponensekkel, pl. egyenáram-váltakozóáram átalakítókkal és a legújabb generációs hűtési technológiával dolgoznak. A kis energiaigény és a szélturbina által termelt olcsó áram együtt számottevő megtakarítást jelent az ügyfelek számára. Így a Fujitsu partnere versenyképes áron kínálhatja felhőalapú szolgáltatásait, ráadásul környezetkímélő módon és közel nulla CO2-kibocsátással működhet.

 

"A vállalatok egyre inkább elvárják szállítóiktól, hogy mind a kínált szolgáltatások jellege, mind pedig szállításuk módja terén legyenek innovatívak. A Fujitsuval közösen kidolgozott és a környezetbarát WindCORES adatközpontból nyújtott virtualizált szolgáltatásokra épülő megoldással a Green IT saját környezettudatos elveihez hűen tud választási lehetőséget és költséghatékony megoldásokat kínálni ügyfeleinek. A vállalat így az új 'zöld felhő' kialakításán munkálkodó szolgáltatóknak is példát mutat" - nyilatkozta Dave Hazard, a Fujitsu EMEIA-régióbeli viszonteladói és közvetlen értékesítésért felelős alelnöke.

 

"Fenntartható, energiahatékony és gazdaságos IT-megoldásokkal szeretnénk ellátni ügyfeleinket. Sajnos az adatközpontok többsége jelentős mennyiségű fosszilis forrásból származó vagy atomenergiát használ, és dízel üzemanyagú generátorokkal hidalja át az áramszüneteket. A WestfalenWIND IT által kínált WindCORES megoldás kézenfekvő választás számunkra a szinte teljesen karbonsemleges szolgáltatások bevezetéséhez. A Fujitsu energiahatékony hardvereinek és dedikált támogatásának köszönhetően a szolgáltatások árát is rendkívül versenyképesen tudjuk megszabni" - mutatott rá Christian Hoffmeister, a Green IT informatikai vezérigazgató-helyettese.

 

"A szélturbinák tornyaiban általában bőséges hely áll rendelkezésre az IT és infrastruktúra-berendezések számára, ami lehetőséget biztosít a jövő elosztott, kis kibocsátású adatközpontjainak kiépítésére. A WindCORES segítségével a Green IT-hez hasonló szállítók új, differenciált felhőszolgáltatás-portfóliót kínálhatnak ügyfeleiknek, az ügyfelek pedig ráadásként az alacsony energiaköltség, a fenntarthatóság és a kisebb széndioxid-kibocsátás előnyeit is élvezhetik" - tette hozzá dr. Gunar Schomaker, a WestfalenWIND IT Csoport társalapítója.

 

A kezdeményezés összhangban áll az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival

A Fujitsu által a WindCORES projekthez nyújtott támogatás összhangban áll az ENSZ mindenki számára jobb és fenntarthatóbb jövő megteremtését szolgáló fenntartható fejlődési céljaival (SDG). Ezek a célok a klímaváltozással és a környezet pusztulásával kapcsolatos globális kihívásokkal kapcsolatosak. A kilencedik cél például a fenntartható iparosítást - "hibatűrő infrastruktúra kiépítését, befogadó és fenntartható iparosítást és az innováció előmozdítását" - szolgálja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.