Széndioxid-menedzsmenttel foglalkozó szoftvercéget vesz az SAP

|

Az SAP AG bejelentette, hogy megveszi a magántulajdonban lévő Clear Standards Inc. (USA) céget. Az amerikai cég szoftvermegoldásai mérik, és optimalizálják a széndioxid kibocsátást, valamint egyéb környezeti hatásokat a vállalati szervezeteken belül.

Az akvizícióval az SAP olyan fejlett fenntarthatósági megoldásokhoz, és tapasztalathoz jut, mellyel jobban kiszolgálja ügyfelei növekvő, a különböző állami előírások által megkövetelt széndioxid-menedzsment igényét. „A cégek számára egyre fontosabbá válik, hogy betekintést nyerjenek saját környezeti kihatásukba, és csökkenteni is tudják ezt” - mondta Leo Apotheker, az SAP AG társ-vezérigazgatója. „Ez a képesség összefügg a cégek hatékonyságával, és versenyképességével. A Clear Standards akvizíciójával közelebb kerülünk, hogy fenntartható, végponttól-végponttól terjedő megoldásokat kínáljunk bármely vállalat számára.” A cég felvásárlása beleillik az SAP stratégiájába, mely a meglévő megoldásokat innovatív technológiákkal, és képességekkel egészíti ki. A Clear Standards Inc.- al való akvizíció 2009. júniusában zárul le. Vételi összeget az SAP nem közölt. Clear Standards megoldások A felvásárlás alatt álló cég Clear Standards Assess megoldása lehetővé teszi a cégek teljes környezeti hatásának (például CO2 kibocsátás, vízfelhasználás, hulladékmennyiség) riportálását. A Clear Standards Analyze a kibocsátási adatok vizualizálását teszi lehetővé, mely a különböző környezeti kezdeményezésekről való döntéshozatalban segít. A Clear Standards Act az operatív tervek végrehajtásában, valamint az ISO szabványoknak való megfelelésben támogatja a felhasználókat. A megoldások használatával a cégek költségcsökkentést tudnak elérni az energia és hulladék mennyiségének csökkentésével, képesek optimalizálni energiatakarékos technológiákra vonatkozó befektetéseiket, valamint átláthatóságot biztosítanak fenntarthatósági programjaikhoz.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.