Szolgáltatás alapú modell

|

A Sun Microsystems Magyarország Kft. és a Lufthansa Systems Hungária Kft. közel félmillió dollár értékű, UNIX platformra vonatkozó szolgáltatási szerződést írt alá.

A megállapodás értelmében a Sun biztosítja az erőforrásokat a Lutfhansa által meghatározott feladatok (ticket management, incidens menedzsment, változásmenedzsment, platformmenedzsment, valamint a proaktív üzemeltetési feladatok) elvégzéséhez. A két vállalat együttműködése az erőforrás-alapú szolgáltatások terén nem teljesen újkeletű. Egy évvel ezelőtt a Lufthansa Systems úgy döntött, hogy a szervereinek üzemeltetését Magyarországon oldja meg. A feladathoz a vállalat első lépésben saját maga kísérelt meg megfelelő Solaris szaktudással rendelkező szakembereket találni. Az erőforrás helyzet végső megoldását az ez év elejétől sikeresen megvalósuló szelektív erőforráskihelyezés adta, amely szolgáltatást a Sun biztosítja. Ennek értelmében a Sun szolgáltatás-alapú üzemeltetési tevékenységet biztosít a cégnek, alapvetően rendszeradminisztrációs feladatok ellátásával, az aktuális igényekhez és átvett rendszerekhez folyamatosan méretezetten. A Lufthansa Systems-el aláírt keretszerződés legújabb megállapodása értelmében a Sun, az eddig megvalósuló szelektív erőforrás-kihelyezés modellről az év végére áttér a mindenre kiterjedő szolgáltatás-alapú modellre, amelynek keretében SLA (Service Level Agreement) alapon nem csupán a megrendelő által megadott igények szerinti szolgáltatást biztosítja majd integráns részeként a hazai üzemeltetési szervezetnek, hanem részt vesz a mérés-visszacsatolás-optimalizálás feladatokban, valamint teljes körűen felel az IT rendszer által nyújtott szolgáltatások minőségéért is.

Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.