Terjed a vektorizált VDSL2

|

A ZyXEL nagymértékű növekedést vár a vektorizált VDSL2 (Very high bitrate Digital Subscriber Line) szolgáltatást kínálók számában idén. Az előrejelzés alapját az internetszolgáltatók részéről a legújabb integrált eszközök felé a múlt év végén szokatlanul megnövekedett érdeklődés adja. A vektorizált VDSL2 elérhető szolgáltatás több mint 100Mbps letöltési sebességet tud biztosítani felhasználó számára.

James Harris, a ZyXEL európai piacfejlesztési menedzsere szerint sokan már az eszközök tesztjeit is elvégezték, és még több szolgáltató szállhat be a piacról a következő néhány hónapban. „Az optikai hálózatok elterjedése jelentősen felgyorsult Európában, ami a szolgáltatóknak is irányt mutat arra, hogy merre érdemes továbbhaladni. Az elmúlt év utolsó heteiben rengeteg megkeresés érkezett az internetszolgáltatók részéről a vektorizált VDSL2 megoldást támogató eszközeink felé. Néhányan már a megvalósítási szakasz egészen előrehaladott állapotában vannak, és többen is várhatóan ezen irány felé indulnak majd tovább a következő hónapokban. Meg lennék lepve, ha a vektorizált szolgáltatások ez év végére nem lennének elérhetőek a legtöbb országban” – hangsúlyozta a szakértő. A vektorizált VDSL2 elérhető szolgáltatás több mint 100Mbps letöltési sebességet biztosít a felhasználó számára, emellett jobb elérhetőséget is kínál a nagysebességű szolgáltatásokhoz, az FTTC és a FTTN kapcsolatokon keresztül. A nagy felbontású TV és video stream szolgáltatások, valamint a 3D interaktív játékok elterjedése felgyorsult, ez pedig egyre nagyobb követelményeket állít a szolgáltatók felé az otthoni felhasználók részéről. „Azon cégek, akik először jelennek meg a piacon megbízható és megfizethető szolgáltatással tényleges versenyelőnyre tehetnek szert. A vektorizálási technológiában rejlő potenciál híre ezért egyre szélesebb körben kezdett el terjedni a végfelhasználók között is”- jegyezte meg Harris. A ZyXEL a Broadband Világfórumon hivatalosan is bemutatta a VMG8924-B10A integrált hozzáférést biztosító eszközt, amely támogatja mind a vektorizált VDSL2, mind a dual-band 802.11ac/n vezeték nélküli eszközt, melyet azóta több szolgáltató is tesztel. A VMG8924-B10A eszköz a teljes VDSL2 sorozatot képes kezelni, így a kezdő szintű VMG1312 VDSL2 Gateway eszközt is, ez pedig az internetszolgáltatóknak költséghatékony VDSL opciót kínálhat. A VMG4325 a 802.11n kapcsolódást is biztosítja, támogatva ezáltal a VDSL2 összeköttetést, ami szintén tovább szélesíti a szolgáltatók lehetőségeit.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.