Több mint 250 adathalász oldal próbálja megszerezni a PUBG Mobile felhasználók adatait

|

Vadásznak a gamerekre: az új játékidény kezdetével a Kaspersky szakértői több száz olyan adathalász oldalt találtak, amelyek célja a PUBG Mobile-fiókok ellopása.

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A többjátékos PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro: Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel. Természetesen a csalók, mint kiváló lehetőségre tekintenek az új játékra.

A Kaspersky nem kevesebb, mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amely felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit. A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kellett küldeniük a játékhoz tartozó felhasználó fiókjukat Twitter vagy Facebook profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelen volt, a felhasználókat további információk megadására kérték, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjtötték be, hanem más személyes adatokat is - mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

"A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosok számára." - mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Ahhoz, hogy elkerülje, hogy ilyen csalás áldozatává váljon, a Kaspersky a következőket javasolja:

·    Ne vegyen részt semmilyen sorsoláson, amit nem a játék hivatalos oldalán talál

·    Mindig ellenőrizze az információkat hivatalos forrásokból. Ha egy bizonyos aktivitás létezik, a játék fejlesztői nem fogják titokban tartani

·    Ugyanakkor az álcázott oldalak nagyon meggyőzők lehetnek - ha nem nézi meg alaposan, nem biztos, hogy felismeri a megtévesztést. Használjon olyan megbízható biztonsági megoldást, amely megakadályozza, hogy adathalász oldalakat látogasson

Részletekért látogasson el a Kaspersky blogjára.

A Kasperskyről

A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpontvédelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 250.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.