Tovább bővíti hazai kapacitásait az SAP szoftverfejlesztő

|

További kapacitásbővítés mellett döntött az SAP. Ennek értelmében közel 100 fő felvételével számolnak a következő félévben a hazai szoftvercégnél. A növekedést a felhő alapú számítástechnikával foglalkozó, főként nemzetközi piacra dolgozó egységek bővítése jelenti. A felhő alapú tevékenység elindítása ezzel eléri a 3 milliárd forintos beruházási értéket.

A beruházás legnagyobb részét egy globális jelentőségű, felhő informatikai támogató központ létrehozása jelentette, melynek köszönhetően több millió külföldi felhasználót támogatnak a hazai szakértők. Az SAP Hungary-nél másfél éve indult el masszív létszámnövekedés. Míg 2013-ban 500 fő dolgozott a szoftvercégnél, jelenleg több mint 700, magas hozzáadott értéket előállító munkatársat foglalkoztatnak budapesti irodáikban. A létszámbővülés jelentős részét eddig fiatal szakemberek adták. A vállalat minél korábban igyekszik megtalálni a tehetségeket, bár ők is érzik, jelentős a kereslet irántuk. A társaság így nyitott az y-generáció fele. A hagyományos egyetemi együttműködéseken túl olyan programokat is elindítottak, melyekben például több hónapos nemzetközi tanulmányúton, képzésen vehet részt a tehetség, mielőtt elkezdődne az „igazi” munkája. „Magyarország számára jelentős gazdasági lehetőséget ad a technológia fejlődése, melyben a fiatalok kulcsszerepet játszanak. Ha részt veszünk abban a digitális átalakulásban, amelyre külföldön sokan negyedik ipari forradalomként hivatkoznak, fenntarthatjuk, megnövelhetjük az ország versenyképességét a régióban”- mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A jövő évben is folytatódó létszámbővítés miatt elkezdődött egy új SAP-s irodaház felépítése a Graphisoft parkban. Az SAP Hungary Kft. tavaly 19,5 milliárd forint árbevételt ért el, és közel 1400 hazai vállalat használja a cég szoftvereit.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.