Új generációs üzleti átjáró a piacon

|

A ZyXEL bemutatta új, ZyXEL UAG4100 Unified Dual-radio Access átjáróját, melyet elsősorban a szolgáltató szektorban, azon belül is a turizmus és vendéglátás területén tevékenykedő vállalatok számára fejlesztett ki. A korábbi, N4100-as modellt a világ több mint 8.000 hotelébe telepítették eddig, a gyártó ezt az eszközt továbbgondolva alkotta meg a ZyXEL UAG4100-et, mely a még biztonságosabb kiszolgálást célozza, valamint jobb skálázhatóságot is biztosít.

A jó minőségű internetkapcsolat ma már nemcsak kiegészítő szolgáltatása a vendéglátásnak, hanem olyan kulcsfontosságú valós igény, mely nagymértékben meghatározza a vendégek elégedettségét is. Magyarországon sokszor a hálózati infrastruktúra még nem követi ezt a trendet, a változó erősségű, megbízhatatlan internetkapcsolat pedig ügyfél panaszokhoz vezethet. Továbbá egyre több ország kötelezően előírja, hogy a nyilvánosan elérhető internet szolgáltatások adatforgalmát rögzíteniük kell az üzemeltetőknek. Mindezt ma már sok helyen külön rendelettel is szabályozzák, amely arra kötelezi a tulajdonosokat, hogy egy bizonyos ideig tartsák meg a forgalomra vonatkozó hálózati adatokat. Az UAG4100 átjáró támogatja a duális rádió frekvenciát, működése biztosított 2.4GHz és 5GHz-en is, ezáltal pedig közel kétszer annyi felhasználót képes kiszolgálni, mint a korábbi, szintén népszerű modell. A dual-rádió szerkezet automatikusan kapcsolódik az 5GHz-re amikor a 2.4 GHz sáv megtelik, megelőzve ezzel a forgalomtúlterheltséget. Az UAG4100 emellett adaptálja azt az irányítási rendszert, ami egyszerre kezel 300 vezetékes, és vezeték nélküli felhasználót. Ennek köszönhetően biztosítja az internet kapcsolat megfelelő minőségét, megakadályozza a sávszélességgel való visszaélést, és növeli a vevői elégedettséget, valamint jobb, gyorsabb és megbízhatóbb szörfözést kínál. Az UAG4100 továbbá segítséget nyújt az üzemeltetőknek abban, hogy teljesíthessék a kötelező előírásokat: a felhasználói fiókinformációk – így a MAC címek, source és destination IP-k – rögzítésével, amennyiben ezt a törvény előírja. Az UAG4100 kihasználja a beépített számlázási funkciók előnyeit és lehetővé teszi az ügyfelek számára az optimális hozzáférési jogosultságok generálását. A számlázási funkciók közé tartozik a webportál hitelesítés, a felhasználó-megállapodás login és a RADIUS kiszolgáló hitelesítés. Az ZyXEL UAG4100 továbbá támogatja az SMS-jegyértékesítési szolgáltatást, melyhez felhasználói névre, valamint jelszóra van szükség a mobil eszközön történő bejelentkezéshez. Ennek köszönhetően az előfizetők saját eszközeiken tárolhatják a szükséges információkat anélkül, hogy kockáztatnák a kinyomtatott jegyek elvesztését. Annak érdekében, hogy a nagyobb alapterületű helyszíneken (pl. hotelek, panziók, bevásárlóközpontok) is biztosítva legyen a folyamatos internetelérés, több hozzáférési pontot szükséges telepíteni. A tulajdonosoknak pedig az az érdekük, hogy a telepítéseket gyorsan végrehajtsák anélkül, hogy üzleti tevékenységüket ez megzavarná. A WLAN vezérlővel integrálva az UAG4100 segít a hozzáférési pontok telepítésében, mindenféle előzetes konfiguráció nélkül. Amikor az UAG4100 kapcsolatot létesít a hozzáférési pontokkal, a beállítások azonnal telepítődnek. A Wi-Fi figyelő rendszer és a menedzsment funkciók is központilag irányíthatóak.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.