Új kiszolgálók és munkaállomások a Sun-tól

|

A Sun Microsystems kilenc új, nagyteljesítményű Sun Fire kiszolgálóval és egy Sun Ultra munkaállomással bővíti a termékportfolióját.

A Sun Microsystems bejelentése szerint tíz új termékkel gazdagodik a Sun Fire szervercsalád, valamint a Sun Ultra munkaállomások sora. Valamennyi esetében a Solaris 10 operációs rendszer nyújtja a megbízható szoftveres hátteret. Az új 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzoros kiszolgálók, valamint az új x64 (x86-os, 64-bites architektúrájú) rendszerek és munkaállomások lelke az új generációs AMD Opteron processzorcsalád. A Sun továbbra is kitart a SPARC platform mellett, amelyen a Solaris 10 operációs rendszer fut. Az ügyfelek ezzel a „menet közbeni” korszerűsítéssel könnyen kiaknázhatják a legújabb szervertechnológia előnyeit. Az előző SPARC processzorgenerációhoz képest akár nyolcszor nagyobb teljesítmény, illetve a tökéletesített I/O és bővített memóriakapacitás révén ezek a továbbfejlesztett rendszerek ideális megoldást kínálnak a nagyvállalati alkalmazásokhoz, a konszolidációs projektekhez és az adatmigrációhoz. A már kereskedelmi forgalomban kapható új Sun Fire V490, V890, E2900, 4900, E6900, E20K és E25K típusjelzésű kiszolgálókat 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzorok hajtják, és a korábbinál kétszer nagyobb memóriakapacitással és jobb I/O teljesítménnyel rendelkeznek. A Sun emellett bemutatta a nagy teljesítményű és egyben a energia hatékony belépő szintű x64-es kiszolgálóit (Sun Fire X2100 M2 és Sun Fire X2200 M2) is, valamint egy olyan x64-es munkaállomást, amely a piac legjobb ár/teljesítmény arányával büszkélkedhet (Sun Ultra 20 M2). A Sun Fire X2200 M2 kiszolgáló maximális memória és hálózati kapcsolati kapacitása mintegy kétszerese a kategória hasonló szervereiének, ezért ideális választás a nagy adatállományokkal végzett modellezésekhez, illetve számításigényes szimulációs feladatokhoz. A konfigurációkat Solaris 10 operációs rendszerrel kínálják, de kellő rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy az ügyfelek a Linux és Windows szabványos disztribúcióival is üzemeltethessék szervereiket. Az új Sun Fire X2100 M2 és Sun Fire X2200 M2 kiszolgálók átfogó távfelügyeleti képességekkel vannak ellátva, ami további költségek nélkül leegyszerűsíti a rendszerfelügyeletet.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.