Új média eszköz a NETGEAR-től

|

A NETGEAR bemutatta Digital Entertainer HD néven az első HDMI-képes média eszközét, amellyel lehetővé válik a PC-n, egyéb háttértárolón vagy az interneten keresztül elérhető HD filmek, YouTube videók, iTunes dalok vagy egyéb médiatartalmak az otthoni házimozi rendszeren történő lejátszása.

A Las Vegasban tartott Consumer Electronis Show-n bemutatott Digital Entertainer HD egyenesen a képernyőre és Hi-Fi berendezésre varázsolja a digitális tartalmakat. Az elődhöz képest nem csak a HDMI (High Definition Multimedia Interface) jelent fejlődést, hanem a kezelőfelület is átláthatóbbá és egyszerűbbé vált, aminek köszönhetően a PC-s tartalmak a nappaliból is irányíthatóvá válnak. Amennyiben a PC rendelkezik TV-tunerrel, az EVA8000 segítségével programozottan felvehetők, szüneteltethetőek a kedvenc TV- műsorok és az optikai audiókimenetnek köszönhetően mindezt térhangzásban élvezheti a szerencsés felhasználó. Az adatforgalom eterneten vagy WLAN-on keresztül történik és Windows bázisú tartalmak esetén minden jogvédett tartalom is elérhető. Ugyanakkor az EVA8000 használatához nem szükséges a PC, hiszen egyéb háttértárolókat – iPod, USB háttértárak – is kezel az eszköz. A Follow Me funkciónak köszönhetően a futó mediafájlokat, akár más szobából, más eszközről leállíthatjuk, és aztán tovább nézhetjük/hallgathatjuk. Szintén új funkció a Party Mode, amely használatával szinkronizálhatjuk a zenelejátszást, így akár szobánként állíthatjuk be a kívánt zenét. Szintén a zenekedvelők számára lehet előnyös, hogy az EVA-val az internetes rádiók is „foghatók”. Az audio-vizuális élmény tökéletesítése érdekében a NETGEAR kiegészítő termékeket is kínál, mint RangeMax Next Wireless-N Router router, Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101), amelyek által gyorsabbá és gördülékenyebbé tehető az adatforgalom. A Digital Entertainer HD tartalmazza a HDMI portot, amely digitális AV kapcsolatot tesz lehetővé, videó és audió kimenethez rendelkezik sztereo RCA csatlakozással, illetve optikai kimenettel, S-video- és SCART kapcsolattal is. A media eszköz természetesen kezeli a legkedveltebb média (MPEG1/2/4, WMV, XviD, H.264) és audio (MP3, WAV, WMA, FLAC, M4A, AAC, AC3) formátumokat. A The Digital Entertainer HD (EVA8000) várhatóan 2007 első negyedévében lesz elérhető elektronikus kereskedelmi oldalakon és megbízható viszonteladókon keresztül.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.