Újabb mérföldköveket ért el a NetApp a virtualizált adatközponti hálózatok támogatásában

|

A következő generációs adatközponti megoldások két területén is elsőként lépett a NetApp: elsőként érte el a teljes támogatott minősítést VMware környezetben tiszta FCoE alapú rendszernél, illetve bejelentette, hogy hamarosan támogatni fogja az Intel új FCoE konvergens adat- és tárolási hálózati csatolóját.

A FibreChannel over Ethernet (FCoE) olyan technológia, amely segítségével hagyományos Ethernet közegben továbbíthatóak FibreChannel adatcsomagok. Ezáltal a külön FC tárolási hálózatokhoz (SAN) képest a konvergens infrastruktúra kiépítése, üzemeltetése, támogatása jóval költséghatékonyabb módon oldható meg. A NetApp korábban elsőként jelent meg a piacon az FCoE technológiát natívan támogató tárolórendszerrel a piacon, amely számos ügyfélnél működik üzletileg kritikus környezetben. Az Intel új kártyája az Open FCoE szabvány www.open-fcoe.org szerint készült, amely képes hagyományos 10Gb Ethernet hálózati kártyákat FCoE környezetben működtetni, ezáltal a korábbi CNA (konvergens hálózati) kártyáknál jóval olcsóbb lehet. Így az átállás a korlátos és drága FC környezetből jóval gyorsabban és költséghatékonyabban oldható meg. A VMware, a Cisco és a NetApp “Imagine Virtually Anything” együttműködésének egyik mérföldköve, hogy a szerver végponttól a hálózati környezeten át a tárolórendszeri végpontig csatlakoztatott FCoE eszközeik elnyerték a VMware vSphere környezetben a hivatalosan támogatott minősítést. Az együttműködés eddig is biztosított olyan ügyfél műszaki támogatási lehetőségeket, amely leegyszerűsítette a bonyolultabb technikai incidensek megoldását is. Most az iparágban elsőként egy tisztán FCoE környezet minden összetevője megkapta a minősítést megfelelő tesztelés alapján virtualizált környezetben is. A NetApp kiemelkedő, egyedi képessége, hogy az összes tárolási, elérési protokollt és adathálózati technológiát képes egy tárolóból kiszolgálni: az FC, iSCSI, FCoE blokk alapú elérés, illetve a CIFS(SMB) és NFS fájl alapú elérés konfigurálható a középkategóriás tárolóiban. Az Arrow ECS Kft. a NetApp és a VMware disztribútora Magyarországon, az értékesítést és támogatást a gyártók által is minősített viszonteladói hálózatán keresztül végzi.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.