Úton egy szebb, fényesebb, gyorsabb vezetéknélküli jövő felé

|

Bár talán észre sem vesszük, a technológia újítások apró lépései hatalmas jelentőséggel bírnak mindenki számára - pont ezért nagyon örülünk a Zyxel új Multy M1 WiFi 6 mesh megoldásának.

Az új Multy M1 az a WiFi mesh megoldás, amelyre akkor van szüksége, ha szeretné kihasználni a WiFi 6 által nyújtott állandó teljesítményt, minden eszközön - mondja Patrick Hirscher, a Zyxel EMEA vezeték nélküli piacfejlesztési vezetője

Ha szeretnénk megérteni, hogy egy adott technológia mennyire vált mindennapi életünk szerves részévé, elég csak elképzelnünk azt, mi történne, ha ez a technológia megszűnne. Például ha azt kellene mondanunk az embereknek, hogy nincsenek többé okostelefonok, internet-hozzáférés vagy WiFi, könnyen kitalálhatjuk a reakciókat. Az ötlet teljesen elképzelhetetlen. Ezek olyan technológiák, amelyekre mindannyian támaszkodunk, és természetesen kicsit sem állunk készen arra, hogy feladjuk őket.

Ha belegondolunk, az elmúlt 18 hónapban nem tudtunk volna mindent ilyen jól kezelni, ha nem rendelkezünk ezekkel a technológiákkal. Az a tény, hogy - legalábbis a legfejlettebb gazdaságokban - a háztartások többségében már van gyors szélessávú és vezeték nélküli technológia azt jelentette, hogy az emberek viszonylag könnyen át tudtak állni az otthoni munkavégzésre.

Progresszív fejlődés

Több hónapon át meg tudtunk megbirkózni azzal, hogy nem léptünk ki a házunkból, kivéve amikor feltétlenül szükséges volt. Nem jártunk éttermekbe, bárokba, stadionokba és színházakba. Nem találkoztunk a családunkkal és a barátainkkal. Mindez nem lett volna elfogadható vagy elviselhető, ha nem rendelkeztünk volna internet hozzáféréssel és WiFi-vel, amelyen keresztül tudtunk dolgozni, kommunikálni és streamelni a TV- és hang szolgáltatásokat.

Ha kicsit jobban belegondolunk, hamar rájövünk arra, hogy a technológia előremenetele és fejlődése nélkül, amely a járvány előtti években ment végbe, könnyen lehet, hogy egyáltalán nem tudtuk volna betartani a karantén előírásokat. Ez idő alatt mindenki arra támaszkodott, hogy otthoni kapcsolatán keresztül használt videokonferencia alkalmazásokat. Mindez sokkal problémásabb lett volna a gyors, száloptika-alapú szélessávú szolgáltatások és a fejlettebb vezeték nélküli technológiák nélkül, amelyek a koronavírus kitörését megelőző időszakban váltak szélesebb körben elérhetővé.

Számomra ez tökéletesen illusztrálja, hogy a kutató és fejlesztő csoportunk milyen értékes munkát végez mindannyiunk számára. Természetesen azt lenne a legjobb, ha a járvány egyáltalán nem történt volna meg, azonban a régebbi technológiákkal valószínűleg nem tudtuk volna ilyen jól átvészelni a helyzetet.

Jelentős előrelépés

Természetesen folyamatosan jelennek meg újabb és újabb technológiák és termékek, és könnyű ezek felett elsiklani. A Multy M1, az otthoni használatra szánt legújabb mesh WiFi megoldásunk például elsőre nem tűnik nagy dolognak. De még a legkisebb előrelépés is egy újabb lépés a még jobb, ragyogóbb, gyorsabb és hatékonyabb jövő felé - és ezt mindannyian szeretnénk.

Valójában a Multy M1 érkezése azonban igen jelentős mérföldkő, mivel ez az első a Multy termékcsaládból, amely támogatja a 802.11ax szabványt - vagy a WiFi 6 -ot, ahogy azt többen ismerik. A WiFi 6 nagy előnye, hogy lehetővé teszi több kapcsolat támogatását a teljes vezeték nélküli hálórendszeren keresztül, mindezt folyamatosan nagy sebességgel. Ez egyre fontosabb, hiszen ma még többen dolgozunk és tanulunk otthonról, mint korábban. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy gyors és megbízható lefedettséget biztosítsunk az egész lakásban. És mivel a Multy M1 egy hálórendszer, kiterjesztheti az állandóan nagy teljesítményt az egész házra, sőt a szomszédos külső területekre is.

Ezenkívül a Multy M1 mellé WPA3 titkosítást is adunk, amivel fokoztuk a biztonságot minden felhasználó számára. Három Ethernet portot is biztosítottunk a helyi meghajtókhoz, nyomtatókhoz illetve egyéb perifériákhoz való gyors csatlakozáshoz. Ezek hasznos kiegészítések, különösen azok számára, akik komoly munkát végeznek otthonról.

Mindezek mellett, mivel ma már egyre több mobileszköz támogatja a WiFi 6-ot, ésszerű a legújabb és legjobb technológiát használni. Végül is nem tudjuk, mit hozhat a jövő. Abban biztosak lehetünk, hogy bizonyos technológiák továbbra is még nagyobb szerepet fognak játszani az életünkben - és a WiFi is ezek közé tartozik.

Ha többet szeretne megtudni a Multy M1 WiFi 6 mesh megoldásról kérjük, lépjen kapcsolatba a legközelebbi Zyxel partnerével vagy a Zyxel irodával.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.