Van, aki visszalép -- és van, aki nem: Ismét VB100 díj a VirusBusternek

|

Olyan teszten szerepelt sikerrel az informatikai biztonság hazai specialistájának szoftvere, amelytől -- nehézsége miatt -- több neves gyártó inkább távol maradt.

Újabb "Virus Bulletin 100%" (VB100) elismeréssel gazdagította eddig is gazdag tanúsítvány-gyűjteményét a VirusBuster. A cég terméke ezúttal -- 38 antivírus szoftver versenyében -- a Windows Server 2003 platformon érdemelte ki a díjat. A VirusBuster for Windows Servers korábban már a Microsoft legújabb szerverkörnyezetében, Windows Server 2008 alatt is bizonyított. Most azonban a bátor indulóknak a régebbi, ám még széles körben használt szerver operációs rendszeren kellett megbirkózniuk az igencsak kemény próbatétellel. A VirusBuster for Windows Servers 6.3.14 sikerrel vette a Virus Bulletin laboratóriumának akadályait. Felismert minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust, s a tiszta mintákon sem hibázott. Még a szokásosnál is értékesebbé teszi a mostani VB100 díjat, hogy -- mint a tesztelők írták -- a feladatok nehézsége miatt több ismert antivírus cég úgy döntött: inkább nem vállalja a megmérettetést. Mi volt az elrettentő erő? Nos, pár nappal a teszthatáridő előtt a Virus Bulletin vizsgáztatásra használt kórokozó-kollekciójába bekerült a hírhedt Win32.Virut kártevőcsalád több tagja... A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a kemény követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.