Végéhez közeledik a legújabb SAP bevezetés a CIB Csoportnál

|

Újabb CIB-leányvállalatok csatlakoznak a folyamatban lévő SAP bevezetéshez, melynek köszönhetően egységes, csoportszintű főkönyvi funkció valósul meg a hazai pénzintézeti csoportnál.

A bevezetés része annak a nagyívű SAP implementációnak, melyet egy 2010-es informatikai felülvizsgálat után indítottak el. Ennek lényege, hogy az egyéni szigetrendszereket a hatékonyság érdekében egységes megközelítésben, integrált megoldásra cserélik le és terjesztik ki a meglévő SAP infrastruktúrát. Első körben lezajlott a beszerzés, a vagyongazdálkodás, a számla kezelés modernizálása. Ezt követte az év elején indult adattárház projekt, melynek során a verzióváltás mellett új banki szemléletű főkönyvvezetést valósítanak meg SAP alapokon. A legtöbb felhasználóval a beszerzési rendszer bír, itt 600 ember kapott oktatást országszerte a mindennapos munkavégzéshez. Az új SAP alkalmazások kiegészítik a meglévő vállalatirányítási és HR rendszereket. „Arra törekedtünk, hogy minden területen megtaláljuk a hosszú távon is hatékonyan működtethető, skálázható és egyben a már meglévő rendszereinkhez rugalmasan illeszthető megoldásokat” – mondta el Heiszmann Gábor, a CIB Bank informatikai divíziójának ügyvezető igazgatója. „A bevezetéssel, illetve a fejlesztéssel célunk, hogy támogassuk a Bank üzleti területeit, és növeljük a működési hatékonyságot” – tette hozzá a szakember. „A bankszektorban hangsúlyosan jelenik meg az informatika konszolidációja, mely együtt jár a gyors megtérülés iránti elvárással. Ez a sztenderd megoldásoknak kedvez”- jelentette ki Misnyovszki Zoltán, az SAP Hungary Kft. tanácsadási vezetője a bevezetés kapcsán.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.