Világelső oxid-félvezető felhasználásával készült kicsi és közepes méretű LCD paneleket hoz forgalomba a Sharp

|

A Sharp kifejlesztette indium-gallium-cink-oxid (IGZO)[1] félvezető alapokra épülő kis és közepes méretű LCD paneljeit. A panelek sorozatgyártását a Sharp Kameyama 2 gyára kezdi majd meg még ebben az évben

Felkészülve az okostelefonok és tablet-pécék gyors elterjedése által generált kis és közepes méretű LCD-k iránti keresletre, a Sharp nagyfelbontású, egyedülálló minőségi megjelenítésre alkalmas, kompakt és energia-hatékony paneleket szállít majd hamarosan. A Semiconductor Energy Laboratory Vállalattal[2] együttműködve a Sharp kifejlesztett és hamarosan a világon elsőként dob piacra egy olyan vékonyfilm-tranzisztoros technológiát, amely egy új anyag, az ún. IGZO (indium-gallium-cink-oxid) felhasználásával készül. A nagy energiahatékonyságú panelekben a tranzisztorok méretét lecsökkentették, a fénykibocsátás erejét pedig sikerült minden pixel esetén növelni. A már korábban – szintén a Sharp által – kifejlesztett UV2A[3] technológiával egyesítve egyedülállóan magas minőségű kis és közepes méretű paneleket hoznak létre. A költséghatékony tömeggyártást lehetővé tevő gyártás során a Kameyama 2 Sharp-üzemben nyolcadik generációs üvegszubsztrátumot használnak majd. A Kameyama 2 Sharp-üzemben 2006 augusztusa óta folyik egyedülálló minőségű tévékbe szánt LCD panelek gyártása. A gyárban nemsokára tehát megindul a szintén kivételes minőséget képző kis és közepes méretű LCD panelek gyártása is. A Sharp folytatja misszióját az LCD technológiák forradalmasításában. ----------- www.sharp.eu www.youtube.com/user/SharpEurope www.facebook.com/SharpEurope www.twitter.com/Sharp_Europe [1] IGZO oxidvegyület, amely a következő elemeket tartalmazza még: In (Indium), Ga (Gallium), és Zn (Cink) [2] HQ: Atsugi-város, Kanagawa Prefetúra, Japán; Elnök: Shunpei Yamazaki [3] Ultraibolya fénnyel gerjesztett réteges, függőleges elrendezésű technológia (Ultraviolet induced multi-domain Vertical Alignment), olyan megoldás, amely pontosan irányíthatóvá teszi a folyadékkristály molekulák mozgását egy egyszerű LCD struktúrában.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.