Villámgyors nagyvállalati rendszerek a felhőből-itt az SAP HANA Enterprise Cloud

|

Felhőszolgáltatásként is kínálja üzletkritikus nagyvállalati rendszereit az SAP. A szoftvercég a memória-alapú (HANA) vállalatirányítási, ügyfélkapcsolat, és adattárház megoldásait kínálja gyorsan hozzáférhető szolgáltatásként.

Az SAP szerint erre azért volt szükség, mert ügyfeleik többféle módon szerették volna kihasználni a nagy tömegű adatok feldolgozására szolgáló HANA előnyeit. Azaz nemcsak a hagyományos, telepített verzióban, hanem cloud, valamint hibrid módon is. A felhő alapú szolgáltatás egyben alacsonyabb költségeket, skálázhatóságot ígér. Az SAP HANA Enterprise Cloud-ot nagyvállalatok számára kínálja a cég, iparágaktól függetlenül. A szoftverház kezdetben négy, saját adatközpontból adja a szolgáltatást, angol nyelvű verzióként. Jelenleg 20 ügyfél használja így a megoldást, mely számot az SAP várakozása szerint megtripláznak az év végéig. A tervek szerint e szolgáltatás nyújtását a partneri ökoszisztéma számára is nyitottá teszik. A szoftvercég az év elején közölte, hogy a nagyvállalati rendszereit jelentő Business Suite alkalmazáscsomagot HANA-alapra tette át, mellyel egyrészt saját adatbázisra tette a megoldásait, valós idejű adatfeldolgozást valósított meg, miközben csökkenő informatikai költségeket ért el ügyfelei számára. A big data kihívására is választ adó HANA az SAP valaha létező legsikeresebb megoldása, mely 2013-ban 650-700 millió euró bevételt fog hozni a cég szerint, mindössze két teljes évvel a piacra lépése után. Ez az összeg megközelítőleg akkora, mint a legutóbbi negyedév teljes, globális szoftverárbevétele.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.