Hirdetés
. Hirdetés

30 megabites internet lesz minden magyar háztartásban

|

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Digitális Magyarország program megvalósítása, 68 milliárd forint jut újgenerációs szélessávú hálózatfejlesztésre.

Hirdetés

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára felhívta a figyelmet, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében pénteken kiírt, az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázat segítségével Magyarország minden háztartásában elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabites sávszélességű internet-hozzáférés. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, ugyanakkor az országos lefedettség megteremtéséhez további ösztönzők szükségesek, hangsúlyozta az államtitkár.



A 68 milliárd forint keretösszegű vissza nem térítendő és a 10 milliárd forint keretösszegű visszatérítendő támogatással olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek biztosítják a jelenleg lefedetlen területeken a nagysebességű hálózat kiépítését. A cél a kevésbé fejlett régiókban található, újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal még nem lefedett területek, valamint az optikai felhordó hálózattal nem rendelkező települések csatlakoztatása a nagy sebességű hálózati infrastruktúrához.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.