Hirdetés
. Hirdetés

A 10 legnehezebben betölthető technológiai állás

|

A 2018-as State of the CIO jelentés megállapította, hogy több évnyi disszonanciát követően a vállalatok informatikai és üzleti részlegei végre megtanulták, hogy miképpen működjenek hatékonyan együtt a stratégiai kezdeményezések megvalósítása és a közös üzleti célok elérése érdekében.

Hirdetés

Az együttműködés sikeres megvalósításához a szervezeteknek megfelelő informatikus szakemberekre van szükségük. Az alábbiakban a jelentés alapján áttekintjük a jelenleg legnehezebben betölthető 10 technológiai pozíciót.

Hirdetés

1 - Biztonság/kockázatmenedzsment
A válaszadók több mint egyharmada (39 százaléka) nyilatkozott úgy, hogy nehézséget okoz számára a biztonság- és kockázatmenedzsment pozíciók betöltése. Melissa Person-Ashforth, a Melissa International vezérigazgatója szerint a kibervédelemnek mindig első számú priroításnak kell lennie, és sajnálatos módon sokszor fordul elő, hogy a vállalatok csak akkor lépnek ezen a területen, amikor egy adatlopási incidens áldozatává válnak. Ezért azt tanácsolják ügyfeleiknek, vegyék úgy, hogy már történt náluk kibertámadás, csak még nem fedezték fel.

A nemrégiben életbe lépett GDPR szabályozás miatt e már korábban is munkaerőhiánnyal sújtott terület pozícióinak a betöltése az IT-részlegek egyik legfontosabb feladatává vált.

2 - Üzleti intelligencia és adatelemzés
A válaszadók 36 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az üzleti intelligencia és adatelemző pozíciók betöltése problémát okoz cégének. Az üzleti adatok összegyűjtése, feldolgozása, elemzése kiemelt fontosságú stratégiai feladat, amelynek hatékonysága alapvetően meghatározza egy vállalat versenyképességét a mai digitális gazdaságban.

3 - Felhőintegráció
A felmérés válaszadóinak 21 százaléka vélekedett úgy, hogy nehézséget fog okozni számára a felhőintegrációhoz értő szakemberek alkalmazása. És ahogy egyre több vállalkozás migrálja informatikai rendszereit a felhőbe, a felhő integrációhoz értő szakemberek iránti igény tovább fog nőni, akár a meglévő rendszerek integrációja, akár a felhőszolgáltatók közötti migráció a feladat.

4 - Alkalmazásfejlesztés
Akár az üzleti célok elérését támogató, belső használatra szánt programok, akár az ügyfelek számára készült alkalmazások fejlesztéséről van szó, ez egy újabb kritikus IT terület. amely munkaerőhiánnyal küzd. Egyes szervezetek low-code fejlesztésre térnek át a nyomás csökkentése érdekében. A válaszadók 20 százaléka számára okoz problémát a fejlesztői állások betöltése.

5 - Nagyvállalati üzleti szoftverek
A nagyvállalatoknak ERP és CRM megoldásokra van szükségük a hatékony működéshez, a költségvetés keretein belül maradáshoz, az ügyfelekkel való hatékony kommunikációhoz. A válaszadók 19 százaléka fél attól, hogy nehézséget fog okozni számára a nagyvállalati üzleti szoftverek felügyeletével kapcsolatos pozíciók betöltése.

6 - Mesterséges intelligencia
Nagy felhajtás övezi az utóbbi időben a mesterséges intelligencia technológiákat, mivel segítenek hatékonyabbá tenni az üzleti tevékenységeket. A mesterséges intelligencia megoldások felépítésében, monitorozásában és fenntartásában jártas szakemberek iránt hatalmas a kereslet, mivel ez a technológia folyamatosan fejlődik és egyre érettebbé válik. Jelenleg a válaszadó informatikai vezetők 18 tapasztalja azt, hogy nehéz betölteni a mesterséges intelligenciával kapcsolatos állásokat.

7 - DevOps/agilis fejlesztés
Manapság már minden vállalat egy informatikai cég is, és a túlnyomó többségük folytat valamilyen szoftverfejlesztési tevékenységet az üzletmenet tökéletesítése érdekében. Mind a DevOps, mint az agilis fejlesztési módszertan könnyebbé és gyorsabbá teszi a szoftverek elkészítését és bevezetését, miközben a fejlesztési folyamat minden lépésében kiemelten figyel az ügyfelek és végfelhasználók igényeinek kielégítésére. A válaszadók 17 százaléka nyilatkozta azt, hogy problémát fog okozni a DevOps/agilis fejlesztői pozíciók betöltése.

8 - Dolgok internete (IoT)
A válaszadók 16 százalékának okoz nehézséget az IoT-hez kapcsolódó pozíciók betöltése, beleértve a hálózatba kapcsolt eszközök és szenzorok kifejlesztéséhez, programozásához, monitorozásához és üzemeltetéséhez értő szakembereket.

9 - Vállalati architektúra
A digitális transzformáció uralja a mai technológiai világot, és a vállalati architektúra proaktívan és holisztikusan segít alakítani egy vállalat reagálóképességét ezekre a folyamatokra. Az architektúrához értő szakemberek azonosítják egy vállalat meglévő struktúráját és stratégiáját, és megmutatják, hogy miképpen kell átalakítani azokat a versenytársak megelőzése érdekében. Ezek a pozíciók minden olyan előretekintő vállalat számára kritikus fontosságúak, amelyek piacvezetők kívánnak maradni. A válaszadók 16 százalékának okoz nehézséget a vállalati architektúrához értő szakemberek alkalmazása.

10 - Felhőszolgáltatások
Függetlenül attól, hogy privátok vagy nyilvánosak, a felhőszolgáltatások lehetővé teszik az ügyfelek számára az interneten keresztül kínált konfigurálható és testreszabható erőforrásokhoz való, bárhonnan történő hozzáférést. Mivel egyre több szervezet használ egy vagy több felhőszolgáltatást, nő a felhőszolgáltatások nyújtásához és kezeléséhez, a felmerülő problémák megoldásához értő szakemberek iránti igény. Jelenleg az informatikai vezetők 16 százalékának okoz problémát a felhővel kapcsolatos pozíciók betöltése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.