Hirdetés
. Hirdetés

A cégek 62 százaléka szenved minden hónapban a nem tervezett leállásoktól

|

A szervezetek több mint fele állítja, hogy az elmúlt két évben adatbiztonsági incidenst szenvedett el, ami a 2022-es 49 százalékos és a 2021-es 39 százalékos arányhoz képest növekedést jelent.

Hirdetés

Emellett a Splunk új jelentése szerint a válaszadók 62 százaléka számolt be arról, hogy üzleti szempontból kritikus alkalmazásaik legalább havonta szenvedtek el nem tervezett leállást kiberbiztonsági incidens miatt, ami a 2022-es 54 százalékos arányhoz képest szintén növekedés.

Egy szervezet évente átlagosan 22 kieséssel szembesül, és az ilyen leállások költségei az éves bevétel nagyjából 2,7 százalékát emésztik fel. A válaszadók 39 százaléka szerint a kiberbiztonsági incidensek közvetlenül károsították versenypozíciójukat, 31 százalékuk szerint pedig csökkentették a részvényesi értéket.

A jelentés azt is megállapítja, hogy a rossz szereplők hosszabb ideig észrevétlenül maradnak a vállalati hálózatokon. A válaszadók átlagosan arról számoltak be, hogy több mint két hónap telik el attól a pillanattól, hogy ezek az elemek bejutnak a vállalathoz, és a megfelelő emberek tudomást szereznek róla.

Hirdetés

A biztonsági csapatok azonban többet költenek: a válaszadók 95 százaléka szerint a biztonsági költségvetésük növekedni fog a következő két évben. Emellett a szervezetek 81 százaléka azt állítja, hogy a biztonsági és az informatikai műveletek egyes aspektusait közelítik egymáshoz. A válaszadók úgy vélik, hogy ez a konvergencia segíteni fog a környezetükben lévő kockázatok általános láthatóságában (58 százalék), és hogy javulni fog az együttműködés a fenyegetések azonosításában és a válaszadási folyamatokban (55 százalék).

Az ellátási lánc védelmére is nagyobb hangsúlyt fektetnek: a válaszadók 95 százaléka szerint a harmadik fél által végzett kockázatértékelésekre is nagyobb figyelmet fordítanak. A válaszadók 91 százaléka egyetért azzal is, hogy az észlelési adatok jobb rögzítése és elemzése az egyik leghatékonyabb eszköz a sikeres zsarolóvírus-támadások megelőzésére.

"Azokban a szervezetekben, amelyekkel eddig együtt dolgoztunk, az ellenálló képesség a legerősebb az együttműködésen alapuló megközelítéssel volt mindenben, a szoftverfejlesztéstől az infrastruktúra felügyeletén át az üzletmenet-folytonossági tervezésig. Ez a megközelítés mindenkit az asztalhoz ültet, beleértve a biztonsági vezetőket az IT- és üzleti vezetőkkel együtt, így mindannyian a szervezet védelmére összpontosíthatnak" - mondta Ryan Kovar, a Splunk kiemelkedő biztonsági stratégája a BetaNews szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.