Hirdetés
. Hirdetés

A DevOps profik csökkenteni akarják az egyetlen felhőszolgáltatótól való függőséget

|

Egy új tanulmányban a DevOps szakemberek több mint fele (53 százalék) azt állítja, hogy fontolóra veszik a több felhőből álló architektúrát, hogy csökkentsék az egy adott felhőszolgáltatótól való függőséget.

Hirdetés

A Techstrong Research több mint 700 fejlesztői szakember és vezető megkérdezésével készült felmérése szerint a felhő tájkép változik, mivel a vásárlók egyre inkább a fejlesztői élményt helyezik egy szintre a felhőinfrastruktúra-szolgáltatások alapvető műszaki és teljesítménybeli képességeivel.

A további felhőszolgáltatók bevonását fontolgató okok között szerepel a következők: a költségek magasabbá vagy összetettebbé válása (40 százalék), a szolgáltató kiesése (26 százalék) és a felhőszolgáltatók versenytárssá válása (21 százalék).

A jelentés arra is rámutat, hogy a felhőplatformok között harc folyik a fejlesztők megszólítására és megnyerésére irányuló törekvések között. Ez a piac könnyű kezelhetőséget, egyszerűséget és programozhatóságot vár el azoktól a platformoktól, amelyeken az alkalmazásaikat telepítik. Emellett magas rendelkezésre állást és jó támogatást is szeretnének. Mindezek miatt komoly tényezővé válik, hogy egy felhőszolgáltató képes-e megfelelni a fejlesztői csapatok támogatási igényeinek.

Hirdetés

A biztonság is előkelő helyen szerepel a DevOps kívánságok listáján: 73 százalékuk nagyon fontosnak vagy kritikusnak ítéli a biztonsági képességeket, és a 67 százalékuk a granuláris személyazonosság-kezelést tartja fontosnak.

A szervezetek egyre inkább keresnek olyan globális felhőplatformot is, amelynek kifinomult edge computing képességei vannak. Az ilyen képességeket mutató szolgáltatóknak nagy globális hálózatot kell irányítaniuk ahhoz, hogy költséghatékonyan nyújthassák ezeket a szolgáltatásokat, valamint olyan értéknövelt alkalmazási szolgáltatáscsomagot, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikat a lehető legközelebb telepíthessék a felhasználókhoz.

"A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a globális, elosztott edge cloud a felhőszolgáltatók egy új osztályának fog kedvezni, hogy segítse a szervezeteket az alkalmazáskörnyezetek skálázásában, támogassa az API-első szoftvertervezéseket, megkönnyítse a PaaS és a harmadik féltől származó kiegészítőkkel való integrációt, és segítse az ügyfeleket az olyan modern telepítési platformokhoz, mint a Kubernetes. Ezek az elosztott felhőszolgáltatók túlmutatnak az alternatív felhőkön, mivel megvannak náluk a méretarányok és a támogatás. Ezzel pedig felgyorsíthatják a globális, felhő-natív alkalmazáskörnyezetre való áttérést a hagyományos hiperskalálók bonyolultsága és költségei nélkül" - mondta Mike Rothman, a Techstrong Research vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.