Hirdetés
. Hirdetés

A dolgozók nyilvánvalóan nem mondanak igazat főnöküknek a ChatGPT használatáról

|

Titokban már most is sokan alkalmazzák az MI-t, és úgy tűnik, hogy a világ nagy része is készül a felzárkózásra.

Hirdetés

A Fishbowl, egy szakemberek számára létrehozott közösségi hálózat több mint 11 ezer ember körében végzett friss felmérése szerint a munkavállalók 43 százaléka használt már a munkahelyén olyan eszközöket, mint a ChatGPT. De nem mindig vallják be.

Még tavalyelőtt sem szerepelt a "Dolgok, amiket titkolsz a főnököd elől" listán a nagy teljesítményű MI modellek használata a munkahelyen, de most itt tartunk - írja a The Hustle. Az idézett felmérésből ugyanis kiderült, hogy a válaszadók mintegy 70 százaléka a főnöke tudta nélkül nyúl az MI-eszközökhöz.

Hirdetés

Néhány Wall Street-i cég, köztük a Bank of America, a Goldman Sachs, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Wells Fargo betiltotta az MI chatbotok használatát - számolt be a Bloomberg. A Gartner által megkérdezett HR-vezetőknek azonban csak 3 százaléka mondta, hogy ilyen tilalmat léptettek életbe, ellenben sok vállalat elfogadja az MI-eszközöket. A HR-vezetők 48 százaléka dolgozik az MI-használati irányelvek véglegesítésén, míg 34 százalékuk nem tervez semmilyen iránymutatást kiadni a piacelemző cég szerint.

A Microsoftnál új MI-eszközeit nyolc Fortune 500-as cégnél tesztelik. Ez is arra mutat, hogy hamarosan egyre nehezebb lesz nem használni a ChatGPT-hez hasonló eszközöket valamilyen módon, formában a munkahelyen. Az OpenAI komoly előrelépést tett, hogy technológiája bekerüljön az irodákba, amit elég nehéz lesz elkerülni, tekintve, hogy a technológia az Office csomag központi részévé vált. A lényeg, hogy a korai alkalmazók (titokban) már most is alkalmazzák az MI-t, és úgy tűnik, hogy a világ nagy része is készül a felzárkózásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.