Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook a virtuális valóságba költözteti az irodákat

|

Az Oculusra épülő Infinite Office szolgáltatás virtuális munkahelyet varázsol a dolgozók köré. A közösségi hálózat a Facebook Connect konferencián mutatta be újdonságát.

Hirdetés

A virtuális valóság (virtual reality, VR) fogalmát általában a szórakozáshoz társítjuk. A Facebook most ezen kíván változtatni: a Facebook Connecten (amely korábban Oculus Connect néven futott) az Oculus patformjára alapuló új Infinite Office szolgáltatást jelentett be, amely a munkában is hasznosíthatóvá teszi a VR-t. A járványhelyzet újra erősödő tendenciái és a távmunka félig-meddig kényszerű divatja mellett mindez nem is jöhetne jobbkor.

Hirdetés

Az Infinity Office lényegében az Oculus válasza a Microsoft HoloLensére és a Windows Mixed Reality-jára. Utóbbi a kiterjesztett valósághoz készül, amely egy fokkal jobban illeszkedik a valódi munkaigényekhez. Az Oculus ugyanakkor jól ismeri  a VR korlátozásait, és egy sor kompromisszumot épített a Passthroughba.

A Passthrough lehgetővé teszi, hogy lássuk a szemüvegen kívüli világot, de kissé lebutított, monokróm módon. Arra elég ez a kép, hogy azonosítsuk környezetünket és a körülöttünk lévő embereket, továbbá a klaviatúrát, amin dolgozunk. A Facebook egyábként már dolgozik a Logitech-kel, hogy elkészítsék a fizikai billentyűzetek VR modeljét.

Manapság, amikor minden a távmunkáról szól, egy virtuális iroda koncepciója kifejezetten vonzónak tűnik. Bizonyos esetekben azonban nem nélkülözhető a " face-to-face" interakció, akár fizikai, akár virtuális változatban.  A Facebook a Spatiallal, az Oculus egyik legnépszerűbb közösségi VR platformjával most azon dolgozik, hogy a Passthrough technológia segítségével a virtuális konferenciákat még valószerűbbé tegye.

Az Infinite Office csupán az egyik fontos újdonság, amit az Oculus a Facebook Connecten bejelentett. A legnagyobb figyelem természetesen az új Oculus Quest 2 headsetre irányul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.