Hirdetés
. Hirdetés

A felhő a fizikai tervezés átalakításának kulcsa

|

A régóta fennálló, kizárólag helyben működő szuperszámítógépes modell egyre kevésbé fenntartható.

Hirdetés

A Rescale új felmérése szerint a vállalatok gyorsan kombinálják a nagy teljesítményű számítási platformokat és a legjobb felhőgyakorlatokat, hogy felgyorsítsák az olyan fizikai valóságban létező termékek fejlesztését, mint a repülőgépek, autók, chipek és gyógyszerek.

A vállalatok egyre inkább átveszik a felhők világából származó automatizálási megközelítéseket, hogy a nagy teljesítményű számítástechnikát (HPC) hatékonyabbá tegyék. Ezzel komolyan képesek csökkenteni az új ötletek tesztelése, a többféle szimulációs technika kombinálása, valamint a problémák azonosítása és kijavítása előtt álló akadályokat a fejlesztési ciklus az eddig megszokottnál sokkal korábbi szakaszában.

Hirdetés

A felhőmegoldások megjelenése a mérnöki munkafolyamatokban felgyorsíthatja az olyan technikák bevezetését, mint a többfizikai szimuláció, a generatív tervezés és a multimodális mesterséges intelligencia a fizikai termékek tervezésében. Ezek a fejlesztések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a HPC-piac mérete 2024-re 55 milliárd dollárra nőjön.

"Az úttörő vállalkozások aktívan újragondolják a szuperszámítógépek szerepét a digitális korszakban" - mondta a VentureBeatnek Chirag Dekate, a Gartner elemzési alelnöke, az AI infrastruktúra, digitális K+F és új technológiák szakértője.

A HPC-platformok vagy szuperszámítógépek hagyományosan egyfajta számítástechnikai résben működtek, a más típusú vállalati alkalmazásokhoz használt munkafolyamatokon kívül. A régebbi HPC-menedzsmenteszközök nem a hatékonyságukról vagy rugalmasságukról voltak híresek. A HPC-alkalmazások azonban a felhők számára új architektúrát kaptak, hogy kihasználhassák a fejlett felhőfunkciók előnyeit.

Dekate szerint a régóta fennálló, kizárólag helyben működő szuperszámítógépes modell egyre kevésbé fenntartható. Úgy látja, hogy a vállalatok a világon mindenütt hibrid felhőstratégiákat dolgoznak ki a szuperszámítógépek számára. Ezek csökkentik az összetett digitális ikrek kifejlesztésének akadályait, amelyek több szimulációs technikát kombinálnak, hogy kihasználják a legjobb ár/megoldási idő arányt az adott problémáknál.

A hatékonyabb munkafolyamatok csökkentik azt az időt, amit a szakemberek a kutatással nem kapcsolatos feladatokra, például az elveszett fájlok megtalálására és az infrastruktúra létrehozására fordítanak. Ez felgyorsítja az innováció sebességét is, és lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy szélesebb körű tudományos és mérnöki kihívásokat vállaljanak fel. A felhőalapú folyamatokat alkalmazó vállalatok több mint kétszer nagyobb valószínűséggel érik el következetesen a termékcélokat.

A felhő igazi ereje abból fakad, hogy minden összekapcsolható. "Ahogyan az olyan eszközök, mint a Google Docs megváltoztatták az írásbeli együttműködés módját, úgy az összes számítási mérnöki munkaterhelés felhőalapú vezérlési síkról való futtatása megváltoztatja a lehetőségeket" - mondta Edward Hsu, a Rescale CPO-ja. Ilyen például a teljes számítási folyamat automatizálása, a legjobb gyakorlatok megosztása, az egyszerűsített adathozzáférés és -kezelés, vagy a megosztásra és javításra alkalmas helyettesítő modell folyamatos bővítése.

A későbbiekben ez megváltoztathatja a vállalatok fizikai termékekkel kapcsolatos értékteremtésének módját. Hsu azt jósolja, hogy a mérnöki munkát komolyan vevő vállalatok rövid távon a számítástechnikát a terméktervek javítására használhatják, hosszú távon pedig a modelleket maguk is termékké alakíthatják. Ezek jelentik annak a folyamatnak a meghatározását, amellyel a termék működik és teljesít.

Hagyományosan a mérnökök csak szimulációkat futtatnak olyan dolgokról, amelyeket a vállalatok gyártani terveznek. Most már a tervezési döntések meghozatala előtt is elkezdenek szimulációkat használni. A hatékonyabb számítástechnikai munkafolyamatok lehetővé teszik számukra, hogy szimulációkat futtassanak kíváncsiságuk kielégítésére és a lehetőségek határainak feltárására. Ezek a lehetséges modellek a vállalat szellemi tulajdonává válhatnak, és versenyelőnyt jelenthetnek.

A szállított termékek a legújabb modell egy adott cél megoldására optimalizált példányai. Hsu szerint, ha egy vállalat azt mondhatja egy ügyfélnek, hogy ha valamennyivel módosítja a termékkel kapcsolatos követelményeket, akkor lényegesen nagyobb értéket tudnak neki szállítani. "A digitális ikrek alapvető részét képezik majd annak az útnak, amelynek célja, hogy a modell a vállalat termékévé váljon, mivel így integráljuk azt, amit a valós világban megfigyelünk, azzal, amit a számítástechnikai térben modellezünk" - mutatott rá a szakember.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.