Hirdetés
. Hirdetés

A Google nagyon megszívatja a nyomuló webhelyeket

|

Jövő év elejétől hátra sorolja találati listáján azokat a site-okat, amelyek tolakodó reklámokat alkalmaznak.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy 2017. január 10-től találati listáján hátrébb sorolja azokat a webhelyeket, amelyek az oldalt teljesen eltakaró hirdetést (interstitial), vagy a tartalmat részben kitakaró, kisebb méretű felugró ablakokat (popup) jelenítenek meg, amikor egy felhasználó először fér hozzá az oldalhoz.

A cég évekkel ezelőtt háborút hirdetett a valódi tartalom betöltődése előtt megjelenő hirdetések ellen, de mindmáig nem büntetett érte. Döntése alapvetőn átformálhatja az internetet, ahol jelenleg alig lehet úgy felkeresni forgalmas webhelyet, hogy ne kéne reklámok, ajánlatok sorfalán átverekedni magunkat.

A Google a webmesterek számára közzétette, mivel lehet elkerülni az oldal hátrasorolását. Eszerint nem töltődhetnek be az oldal tartalmát eltakaró popupok sem akkor, ha a helyen landolunk, sem akkor, ha végiggörtetjük az oldal; nem jelenhet meg olyan interstitial, amit le kell zárni, vagy amin át kell görgetni, hogy hozzáférjük a tartalomhoz. A cookie-használatra, életkorellenőrzésre és bejelentkezésre szolgáló popupokat viszont nem bünteti a Google.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.