Hirdetés
. Hirdetés

A hét Windows 10 újdonságai

|

Bővült a Microsoft Edge kiegészítők választéka, továbbfejlesztették a virtuális asztal és a távoli hozzáférés funkciót, valamint bekerült a rendszerbe a linuxos Bash parancssor.

Hirdetés

A Microsoft múlt heti Build fejlesztői konferenciájának egyik legfontosabb bejelentése volt, hogy a vállalat beviszi a népszerű Bash parancssor felületet a Windows 10-be egy új Linux alrendszerrel. Az új szolgáltatás immár része a Windows Insider program keretében a tesztelőknek eljuttatott legfrissebb változatnak. A további új funkciók között megtalálható egyebek mellett egy sor Cortana-szolgáltatás, amelyek több módon összekapcsolják a felhasználók windowsos vagy androidos okostelefonját a PC-jükkel.

Amikor a Windowst vagy Androidot futtató okostelefonok akkumulátora már közel teljesen lemerült állapotba kerül, a Microsoft virtuális asszisztense figyelmezteti a felhasználókat, hogy töltsék fel készüléküket. A Cortana ugyancsak segít a tulajdonosoknak geolokációval megtalálni az eszközüket, sőt, még meg is csengeti azt a felkutatás megkönnyítése érdekében. Ha valaki útbaigazítást kér a Cortanától egy számítógépen, a digitális asszisztens az asztali PC-n meghatározza az útvonalat, majd elküldi azt a felhasználó okostelefonjára.

A Microsoft Edge újabb böngésző kiegészítőkkel bővül, többek között egy Pin It gomb támogatással, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket adjanak hozzá Pinterest táblákhoz, valamint egy, a Microsoft OneNote-hoz készült vágóeszközzel, amellyel a felhasználók webes tartalmakat adhatnak hozzá OneNote noteszeikhez. A korábbi kiterjesztések, például a Reddit Enhancement Suite frissítést kapnak.

Ebben a változatban már kipróbálhatják a Skype-használók a népszerű üzenetküldő és telefon szolgáltatás új Universal Windows Platform rendszerű appját, amely hivatalos kiadásakor felváltja majd a mostani Skype alkalmazást.

Ellátták a fejlesztők az új operációs rendszert egy sötét üzemmóddal, és a Microsoft kiadott egy sor új, friss dizájnú hangulatikont is. A további újdonságok között megemlítendők a virtuális asztalok és a távoli hozzáférés funkció továbbfejlesztései, valamint az automatikus átkapcsolás lehetősége a Windows 10 energiatakarékos üzemmódjába.

A legújabb build már némi ízelítőt ad abból, hogy milyen újdonságok várhatók a júliusban megjelenő évfordulós frissítésben. Még mindig hiányzik néhány fontos továbbfejlesztés, például az új tintás munkaterület, amely egyszerűbbé teszi majd a munkát az érintőképernyős eszközökön tollat használni kívánók számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.