Hirdetés
. Hirdetés

A járvány felgyorsította a mainframe-korszerűsítést

|

Tíz cégből 7 az üzleti szempontból kritikus tranzakciókat és adatfeldolgozást mainframe-ken futtatja.

Hirdetés

A vállalatok több mint háromnegyede legalább egy mainframe-modernizációs programba kezdett a világjárványra adott válaszlépések részeként - derült ki az Advanced 2021-es Mainframe Modernization Business Barometer jelentéséből. A Coleman Parkes Research által végzett felmérés során 400 vállalat üzleti és informatikai szakemberével konzultáltak - írja a CIO Dive.

A következő egy-két évben a vállalatok 87 százaléka tervez a korábbról megörökölt rendszerein korszerűsítési programot. Az egyes mainframe-alapú rendszerek modernizálását a rugalmasság és a pénzügyi előnyök motiválják. A válaszadók több mint fele szerint az örökölt rendszerek korszerűsítése segített felgyorsítani a digitális átalakulást, míg 10-ből hatan állítják, hogy egyetlen örökölt rendszer korszerűsítése harmadával csökkentheti az informatikai költségeket.

Hirdetés

A mainframe, a 20. századi technológia egyik nagy vívmánya, egy olyan nagy teherbírású eszköz, amely megbízható adatfeldolgozási képességekkel látta el a vállalatokat. A felhőalapú számítástechnika fejlődése, a technikai korlátok és az IT-szakemberek szűkössége megnyitotta az utat a vállalati modernizáció előtt. Tízből kilenc cég aggódik amiatt, hogy megfelelő informatikai szakértelemhez jut-e az örökölt rendszerek karbantartásához és kezeléséhez.

Az Advanced 2020-as jelentése szerint a Fortune 500-as listáján szereplő tíz cégből 7 az üzleti szempontból kritikus tranzakciókat és adatfeldolgozást mainframe-ken futtatja. A 100 legnagyobb bank 92 százaléka használ mainframe-eket az IBM Institute for Business Value szerint.

A világjárvány azonban egyértelműen arra ösztönözte a vállalkozásokat, hogy modernizálják a régi alkalmazásokat. Mivel a cégek az informatikától agilitást és rugalmasságot vártak el, a stratégiai célok megvalósítása érdekében gyorsan a felhő felé fordultak. Az Advanced jelentése szerint 10-ből hat vállalkozás szerint a COVID-19 előre mozdította a felhőre való átállást.

Bár megbízható, a rugalmatlanság kihívást jelent a mainframe-technológiára támaszkodó szervezetek számára. A válaszadók 70 százaléka szerint a mainframe-ek rugalmatlansága korlátozza az innovációt, és a 80 százalék küzd a meglévő mainframe-alkalmazások módosításával - derül ki az LzLabs és a Microsoft korábbi jelentéséből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.