Hirdetés
. Hirdetés

A kvantumszámítógépek már a felhőben vannak!

|

Az IBM egy 16 bites kvantumgépet tett online elérhetővé az IBM Cloudban.

Hirdetés

Az IBM hatalmasat lépett előre a kvantumszámítógépek gyakorlati felhasználása terén. A cég egy 16 qubites kvantumszámítógépet tett online hozzáférhetővé az IBM Cloud platform kísérletező kedvű felhasználóinak, és már dolgozik a 17 qubites rendszeren, néhány éven belül pedig piacra lép egy ötven qubites géppel.

A kvantumszámítógépek számos területen (gépi tanulás, titkosítás, vállalati kockázatelemzés és logisztika) hatalmas előrelépést ígérnek a hagyományos számítógépekkel szemben. Ugyanis a szigorúan nulla vagy egy értéket felvevő bitek helyett qubitekkel számolnak, melyek értéke egyszerre lehet nulla és egy, ami lényegében azt jelenti, hogy egy öt qubites processzor egyszerre 32 különböző bemeneti értékhalmazt tud feldolgozni.

A kvantumszámítógépes teljesítmény nehezen számszerűsíthető, mert függ a processzor qubitjeinek "minőségétől", ami viszont atomi szintű jelenségeket alapul, így kissé instabil. Az IBM most egy új mértéket javasol: a kvantumkötetet, ami a kubitek közti kapcsolatot és a számítások megbízhatóságát is figyelembe veszi.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.