Hirdetés
. Hirdetés

A legfrissebb Windows 10-előzetes újdonságai

|

Megszüntette a Wi-Fi segéd biztonsági szakértők által kifogásolt megosztási funkcióját a Microsoft az 14342.es verziószámú buildben.

Hirdetés

A Windows 10 tesztelőkhöz eljuttatott 14342-es verziószámú buildje több módosítást tartalmaz. Ezek közül az egyik legfontosabb az Edge böngészőhöz készült kiegészítők egyszerűbb terjesztési módja. Gabriel Aul, a Microsoft operációs rendszerek részlegének vezérigazgatója blogbejegyzésében az írta, hogy ahelyett, hogy a kiterjesztéseket egy helyi mappából kellene telepíteni, újabban valamennyi kiegészítő közvetlenül letölthető a Windows Áruházból.

Az Edge funkcionalitásának bővítményekkel való kiterjesztése a Windows 10 egyik legtöbbek által várt továbbfejlesztése volt. Már tavaly ígéretet tett a Microsoft a funkció bevezetésére, később azonban ezt idén májusra halasztották. Eddig a felhasználóknak közvetlenül a Microsoft szervereiről kellett letölteniük a kiegészítőket. A most tesztelt frissítés megjelenésétől kezdve sokkal kényelmesebben, közvetlenül a Windows Áruházból szerezhetik be majd őket az Edge böngészőt használók. Vagyis az Áruház ugyanolyan funkciókat fog ellátni, mint a Google-féle Chrome Web Store, ahol a népszerű - és immár globális piacvezető - böngészőprogram használói szerezhetik be a bővítményeket.

Ugyancsak a build 14342 újdonsága, hogy eltüntették belőle a Windows 10 egyik sok vitát kiváltott Wi-Fi funkcióját, amely lehetővé teszi vezeték nélküli hálózatok megosztását a felhasználó ismerőseivel, valamint az ismerősök által megosztott hálózatokhoz való automatikus csatlakozást.

Biztonsági szakértők ugyanis aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, ahogy a megosztott jelszavakat tárolják a PC-ken, attól tartva, hogy ezekhez hackerek is hozzáférhetnek. A Microsoft kényelmi szolgáltatásnak szánta a funkciót, s egyúttal biztonságosnak is tartotta, mivel a Windows 10-et használók zárolni tudták a hálózatukat, és nem kényszerültek a jelszavuk átadására, ha barátaik vagy kollégáik hozzáférést szerettek volna. Azonban Aul tájékoztatása szerint kevesen használták a hálózat-megosztási funkciót, nem érte meg a továbbfejlesztésével bajlódni, ezért inkább ejtették azt.

A Microsoft nagy erőfeszítéseket tesz a Windows 10-et használók szokásainak vizsgálatára, erre szolgálnak a tesztelők számítógépeiről adatokat begyűjtő különféle telemetrikus eszközök. Valószínűleg ezek információi alapján hozták meg a döntést a Wi-Fi megosztási funkció megszüntetéséről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.