Hirdetés
. Hirdetés

A leginkább keresett IT-szakértelmek 2018-ban

|

A listát a JavaScript, a Java, a Python és a C# vezeti.

Hirdetés

A Stack Overflow fejlesztői állásportál éves Developer Ecosystem jelentése áttekinti, hogy mely IT-szakértelmekre lesz a legnagyobb igény a munkaadók részéről az elkövetkező időszakban.

Hirdetés

A lista első négy eleme - JavaScript, Java, Python és C#, ebben a sorrendben - ugyanaz marad, mint ami az előző évben volt, továbbá jelentősen megnő az igény az Amazon Web Services-hez (AWS) és a ReactJS-hez értők iránt.

Tapasztalhattunk változásokat az elmúlt néhány évben, de ha egy technológia széles körben elterjedtté vált, a vele kapcsolatos változások lelassulnak, mondta Dave Robinson, a Stack Overflow adatelemzője.

Az idei év szenzációja a ReactJS JavaScript könyvtár volt. A 25. helyről a hatodikra ugorva ez könyvelhette el a legnagyobb változást az igénylistán, megelőzve a népszerű SQL és Linux szakértelmeket.

Robinson szerint a JavaScript keretrendszerek terjedése az elmúlt évek legizgalmasabb irányzata. Ugyanakkor egyes technológiákban és szoftverfejlesztési területeken az emberek ugyanazokat a fejlesztőeszközöket használják, mint 10 évvel ezelőtt, tette hozzá a szakember.

A JavaScript keretrendszerek esetében azonban egyáltalán nem ez a helyzet. A dolgok nagyon gyorsan változnak, és az embereknek komoly erőfeszítésébe kerül, hogy lépést tartsanak a fejlődéssel. Jelentős előrelépés tapasztalható az AngularJS, a JQuery és a toplistán nem szereplő olyan újabb és kevésbé elterjedt technológiák esetében, mint a Q.js.

Szintén megnőtt az igény az AWS szakértelem iránt, amely a tizenkettedik helyről az ötödikre lépett elő, és immár a Stack Overflow álláshirdetéseinek 10,3 százalékában az AWS-hez értő szakembereket keresnek.

A 10 leginkább keresett IT-szakértelem a Stack Overflow portálon meghirdetett álláshirdetések alapján:

JavaScript

Java

Python

C#

Amazon Web Services

ReactJS

SQL

Linux

.net

Node.js

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.