Hirdetés
. Hirdetés

A rugalmas munkavégzés kiberbiztonsági kockázatai

|

Komoly feszültséget okoz a vállalatoknál a negatív következményektől való félelem.

Hirdetés

Azok a vállalatok, amelyek lehetővé teszik a rugalmas munkavégzést, komoly kiberbiztonsági problémákkal találják szemben magukat, állapította meg a Rackspace és AWS kutatása. A közel 200 ausztrál IT-döntéshozó körében végzett felmérés szerint a válaszadók több mint egyharmada találta magas vagy kivételesen magas kockázatú lépésnek, ha engedélyezik az alkalmazottak számára az adatokhoz való hozzáférést bármikor és bárhonnan.

Hirdetés

A megkérdezett vezetők ugyancsak jelezték, hogy a kiberbizonsági szolgáltatások iránti bizalom hiánya hatással van az innovációk során fellépő kockázatok megítélésére. A Rackspace szerint a szervezetek komolyan törekszenek a munkavállalók termelékenységének növelésére és az üzleti reziliencia fokozására.

Darryn McCoskery, Rackspace ANZ vezérigazgatója úgy véli, a felhőbe való migráció komplex művelet, amely hatással van arra, hogy az alkalmazottak hogyan és hol dolgoznak. Ugyanakkor a jelenlegi kiberbiztonsági helyzetben jogosak az adatvesztéssel kapcsolatos félelmek.

- Látjuk ezt a problémát a legtöbb olyan szervezetnél, amely digitális és felhős megoldások bevezetésével szeretne javítani működésén, azonban a kibervédelmi képességeik hiánya miatti aggódás visszafogja őket, mondta a szakember. Bár a kiberbiztonság elsődleges fontosságú a vállalatok számára, ez nem akadályozhatja az innovációt, tette hozzá.

Az adatokkal kapcsolatban érzett aggodalom szintén tükröződik abban, hogy az adatvesztés üzletmenetre gyakorolt káros hatásait előbbre sorolták, mint a bevételek vagy a reputáció csökkenése miatti problémákat. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a válaszadók fele gondolja úgy, hogy nem rendelkezik olyan alkalmazottakkal, akik kezelni képesek a kiberbiztonsági kockázatokat.

Mivel a szervezetek nagy fontosságot tulajdonítanak a digitális átalakulásnak, ennek a problémának a megoldása kritikus jelentőségű a vállalatok sikeressége szempontjából, mérettől függetlenül, hangsúlyozza a Rackspace. A fejlesztési ambíciók azonban komoly kockázatoknak teszik ki a felhő alkalmazásával kapcsolatban kritikus döntés előtt álló szervezeteket.

A digitális átalakulás előnyei a felmérés szerint:

- Javuló termelékenység (75 százalék)

- Javuló üzleti reziliencia (71 százalék)

- A szervezeti agilitás növekedése (69 százalék)

- Az ügyfélélmény javulása (66 százalék)

- Lehetővé válik a vállalatok számára innovatív termékek és szolgáltatások kifejlesztése (63 százalék)

A kiberbiztonsági kockázatok potenciális hatása az üzletmenetre:

- Adatvesztés (86 százalék)

- Fennakadás az üzletmenetben (81 százalék)

- Reputáció romlása (76 százalék)

- Bevételcsökkenés (67 százalék)

- Szabályozó hatósági lépések (67 százalék)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.