Hirdetés
. Hirdetés

A Teams új, dinamikus nézettel dobja fel az unalmas meetingeket

|

Sokkal látványosabb lesz egy prezentáció, mint eddig volt: a virtuális megbeszéléseken igazi találkozóélményben lehet részünk.

Hirdetés

A kijárási korlátozásokkal és ezáltal távmunkával pettyezett 2020-ban bizony sokaknak kellett megszokniuk azt, hogy a céges meetingektől az akár munkán kívüli megbeszélésekig mindent virtuálisan oldhatnak meg. Sokféle ilyesmit kínáló szolgáltatás lett népszerű ebben az időszakban, de az is tény, hogy mindegyik nagyjából hasonló élményt ad: "beszélő fejek dobozokban", statikusan, enyhén személytelenül. A Microsoft viszont úgy döntött, jóval élőbbé varázsolja a nagy videós meetingek eddig megszokott, minimalizált jellegét. Feljavította ugyanis a megosztás és a megosztó együttes megjelenését, amit az asztali Teams szolgáltatás részeként szerencsére az előre eltervezett júliusi megjelenés helyett helyett már márciustól élvezhetünk.

Hirdetés

A Teamsben az értekezlet során megjelenített ablak, alkalmazás, bemutató vagy bármely fájl mellett annak megosztója eddig egy a sarokból beszélt hozzánk, így vagy a megosztásra figyeltünk, vagy alaposan koncentráltunk kellett az előadóra. Emiatt elég nehezen volt követhető egy-egy bemutató vagy esemény.

Ennek most annyiban vége, hogy végre kényelmesen, egymás mellett követhetjük a prezentációt és magát a prezentálót. A rendszer automatikusan optimalizálja a nézetet, de egyénileg is alakítható lesz a dinamikus felület

Ugyanilyen egyedi elrendezést kínál a már tavaly bemutatott Együtt mód, amely abban segít, hogy a videokonferencia ellenére ne érezzünk távolságot a résztvevőkkel, ahhoz képest, mint amit a személyes találkozók során tapasztalnánk.

A Together mode-ban a szegmentációs technológia segítségével a résztvevőket egy közös digitális háttér elé helyezi az AI, így azt az érzést kelti, mintha együtt lennénk a többiekkel. Sőt, februártól már sokkal szembetűnőbbé válik, ki az éppen aktív beszélő résztvevő, illetve a jelentkezéseket is egyértelműbben lehet látni az új nézetben.

Ezek az új funkciók mind lépést tesznek abba az irányba, hogy a virtuális kapcsolattartás ellenére ugyanúgy megtapasztaljuk a többi ember mimikáját, testbeszédét, megkönnyítve a non-verbális jelzések észlelését, amelyek bizony fontosak a pandémia miatt teljesen lenullázódó emberi interakcióinknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.