Hirdetés
. Hirdetés

Ablonczy: „Az SAP szereti Magyarországot és jó befektetési helynek tartja”

|

"Rendkívül jó üzleti évet zárt az SAP hazánkban" - kezdte sajtótájékoztatóját Ablonczy Balázs, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója ma délelőtt, a háromnapos SAP Forum konferencián, Siófokon.

Hirdetés

Az idei nagy éves, 900 résztvevőt vonzó SAP rendezvény alkalmából tartott sajtóeseményen Ablonczy visszatekintett a tavalyi év eredményeire és elmondta, hogy 2015-öt a magyarországi leányvállalat több mint 20 százalékos növekedés eredményeként 23,7 milliárd forintos árbevétellel zárta, és ezzel Közép-Európában ismételten a legsikeresebb SAP-leányvállalatnak bizonyult. E jó eredményeknek is köszönhető, hogy szívesen választja fejlesztéseinek befogadójává hazánkat az anyacég, amint az ügyvezető igazgató megfogalmazta: "az SAP szereti Magyarországot és jó befektetési helynek tartja".

Komplex a vezető szoftvergyártó és -szolgáltató itteni tevékenysége: a magyar piaci igények kielégítése mellett fejlesztőközpontot, alkalmazástámogatási központot és felhős szolgáltatási központot működtet hazánkban. Mindebből következően árbevételének egyik része, tavaly 45 százaléka, exportból származik, és a másik, 55 százalék, jön a hazai tevékenységeiből.

Folyamatos növekedéséből következően piaci részesedése is erősödik: a nagyvállalati szoftver licenc és karbantartás szegmensében az IDC szerint a SAP részesedése a magyar piacon 48,5 százalékos - e részesedése 2008-ban 33 százalékos volt.

 

Dinamikusan bővül a létszáma az Ablonczy vezette leányvállalatnak: most 830-an dolgoznak a cégnél, 2009-ben még 430 alkalmazottal működtek. A szakember-utánpótlás biztosítása érdekében együttműködnek egyetemekkel és speciális képzések indítását is kezdeményezték.

Kérdésekre válaszolva Ablonczy egyebek között elmondta, hogy a hazai új projektek többségében az egészségügy, a közlekedés és a közszolgáltatások területén valósultak meg. Az új projektek 30 százaléka állami vállalatok fejlődéséhez járult hozzá, a központi kormányzat egyelőre ragaszkodni látszik az egyedi megoldások alkalmazásához.

Hazánkban az SAP-megoldást használó vállalatok 98 százalékában magyarok (tehát nem nemzetközi központok) hoznak döntést az informatikai szolgáltató választásakor. Ablonczy szerint az SAP-megoldások esetében a belépési cégméret jellemzően az éves 1 milliárdos forgalommal és az öt főnél több alkalmazottal jellemezhető. A magyarországi SAP-t használó vállalatok, intézmények száma 1500 körüli, ami azt is jelenti, hogy a kis és közepes vállalatok szegmensében is fokozatosan bővíti ügyfélkörét az Ablonczy vezette leányvállalat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.