Hirdetés
. Hirdetés

Adjon-e kegyelmet Snowdennek Obama?

|

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága szerint egy bűnözőről van szó.

Hirdetés

Törvényhozók egy csoportja mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy az NSA korábbi alkalmazottja, a bizalmas kormányzati dokumentumokat kiszivárogtató Edward Snowden kegyelmet kapjon. Ennek érdekében a képviselőház hírszerzési bizottsága levelet küldött Obama elnöknek, amelyben arra kérték, hogy tekintse bűnözőnek Snowdent. Szerintük nem a visszás ügyekre, a tömeges adatgyűjtésre figyelmet felhívó hazafiról van szó, a kiszivárogtatott dokomentumok többségének ugyanis nincs köze a privátszféra megsértéséhez, hanem az Egyesült Államok ellen felhasználható katonai, védelmi, diplomáciai információkat tartalmaz.

Liberális aktivisták és technológiai vezetők ugyanakkor arra kérik az elnököt, hogy kegyelmezzen meg Snowdennek. Ezt a kezdeményezést támogatja többek között Steve Wozniak, az Apple társalapítója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.