Hirdetés
. Hirdetés

AgiCon All-Stars konferencia-előzetes

|

A folyamatosan változó üzleti környezetben elengedhetetlen az agilis szemléletmód, hiszen bármikor történhetnek váratlan események, amelyekhez alkalmazkodni kell. A 2020-ban megjelent Covid-19 olyan változásokat hozott magával, ami azonnali reagálást kíván, ehhez pedig meg kell találni a megfelelő eszközöket.

Hirdetés

Reagálva az üzleti igényekre 2021. február 25-én az IIR Magyarország rendhagyó, online formátumban rendezi meg az ország legnagyobb agilis rendezvényét, az AgiCon All-Stars konferenciát. A résztvevők szakmai tanácsokat kapnak Németh Valentintól, a PROgile Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójától, hogy mire érdemes odafigyelni a válságkezelés során, olyan módon, ami hosszú távra szól, nem csak eseti megoldást kínál.

A pandémia hatására a cégek többsége home office bevezetésével próbálja megóvni kollégáit, az intézkedés pedig abba az irányba mozdította el őket, hogy a kényszer után is megtartják a távmunkát. Ebben az esetben felmerülhetnek az alábbi kérdések: Miben más a felelősségünk egyénként és a scrum csapat tagjaként? Hogyan tegyük észlelhetővé magunkat, hogy legyünk jelen egymásnak távolról? A témában Benyovszky Luca agile consultant tart előadást, és ötleteket ad a jól működő, eredményes csapatmunkához.

Jó szakemberek kerestetnek

A gazdasági visszaesés következményeit az IT-szektor sínylette meg a legkevésbé, ez azonban új kihívások elé állította a szakembereket: sokan elveszítették munkahelyüket, és közülük többen ebben a szektorban próbálnak elhelyezkedni. Felmerül a kérdés: vajon az iparági felnőttoktatási rendszer fel van-e készülve arra, hogy gyorsan, az informatika fejlődésével lépést tartva képezzen ki bevethető újoncokat? A témát illető kérdésekre Kreisz József, az L&P Solutions Kft. tesztmenedzsere és tesztelési kompetenciavezetője szoftverminőség-biztosításra kiélezve keresi a válaszokat.
Érzékeny, ámde mégis kulcsfontosságú témát feszeget a Magyar Telekom agile coach munkatársa, Azari Nikoletta: Ki jó/ki nem jó scrum masternek? Mindemellett beszélni fog arról, mi az, amit ne tegyünk scrum masterként, és mit érdemes kipróbálni helyette annak érdekében, hogy később jó szakember váljon valakiből.
A dizájnerek agilis környezetben betöltött szerepéről Sterczl Gábor, az evosoft Hungary Kft. UX engineer, agile coach szakemberétől hallhatnak a konferencián, választ kaphatnak arra, hogyan lehet beintegrálni az UX-est az agilis munkafolyamatokba és a szervezetbe.
Gyakorlati példán keresztül ismerhetik meg a résztvevők az agilitás bevezetését egy nagyvállalat struktúrájába Fazekas Tom, a Volvo Group agile coachának előadásában.
Kovach Anton, a ShiwaForce vezetője az agilitás mankóiról beszél majd, vagyis arról, hogyan lehet biztos támaszt építeni az agilitás köré. Az egyik ilyen "mankó" az OKR-módszer, amely a céltudatosságot, a célok fókuszált követését segít megvalósítani. A céloknak hatalmuk van: a teljesítményt alapjában véve meghatározza, milyen célokat tűzünk ki. Az előadásból az is kiderül, hogy a feszített célok hogyan segítenek hozzá a növekedéshez és az innovációhoz.

További témák és beszélgetések

A konferencia kulcstémái között szerepel továbbá:
• Hogyan lehet egy csapatot mélyebb retrospektívek felé vezetni? - Bankó Ádám szervezetfejlesztő, agile coach és Molnár Károly szervezetfejlesztő, agile coach.
• Fókusz a közigazgatásban - Koncz Péter product owner, Lechner Nonprofit Kft.
• Mentorálással a hatékony támogatásért - Papp Eszter független business coach.
Online pódiumbeszélgetésre is sor kerül a szakmai előadásokat követően. Ennek fő témája az agilis szerepkörökben dolgozók (például scrum masterek, product ownerek, agile coachok) képzése és karrierútja. Ezzel kapcsolatban Nőthig Dánieltől, az edUcate társalapítójától megtudhatjuk, milyen gondolkodásmóddal, készségekkel és eszköztárral jó, ha rendelkezünk egy-egy agilis szerepkörhöz, illetve milyen specifikusságai vannak az egyes szerepköröknek régiós és nagyvállalati viszonylatban.
Amennyiben nem szeretne lemaradni a legújabb trendekről, és első kézből szeretne tájékozódni róluk, csatlakozzon ön is a résztvevői körhöz! A rendezvény részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekintheti a hivatalos honlapon: www.agicon.hu

Cikkünk a Computerworld magazin 2021. február 10-ei lapszámában (LII. évfolyam 3. szám) jelent meg.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.