Hirdetés
. Hirdetés

Amerikai telekom cégekkel tárgyal a Huawei

|

A kereskedelmi tiltólistára helyezett kínai telekommunikációs eszköz gyártó korai stádiumban lévő tárgyalásokat folytat néhány amerikai távközlési céggel 5G technológiája licenceléséről, tudatta a Reuters-szel egy Huawei vezető.

Hirdetés

Vincent Pang alelnök azt mondta, hogy néhány vállalat érdeklődést mutatott mind egy hosszabb távra szóló megállapodás, minde egy egyszeri transzfer iránt, de a cégek nevét és számát nem volt hajlandó megadni.

Pár céggel tárgyalunk, de hosszú út vezet még a megállapodásig, mondta washingtoni látogatásán Pang. Érdeklődést mutattak, tette hozzá, megjegyezve, hogy a tárgyalások alig pár hete zajlanak és egyelőre részletek nem kerültek szóba.

Hirdetés

Az amerikai kormány attól tart, hogy a Huawei berendezései kémkedésre használhatók, emiatt indítottak kampányt annak elérésére, hogy a szövetséges országok se alkalmazzák a kínai gyártó berendezéseit 5G hálózataikban. A Huawei többször is visszautasította a vádakat.

Jelenleg nincsenek amerikai 5G szolgáltatók, és a Huawei-rivális Ericcson, valamint Nokia termékei drágábbak. mint a kínai gyártóé.

Májusban a Huawei-t, a világ legnagyobb telekommunikációs berendezés gyártóját az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma tiltólistára helyezte, mivel szerintük nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a kínai vállalat termékei.

Washington bűncselekmények - banki csalás, az Irán elleni amerikai szankciók megsértése, ipari titkok ellopása - elkövetésével is vádolja a vállalatot, amelyeket a Huawei tagad.

A Hauwei elleni szankciókkal ki akarják zárni a kínai vállalatot az amerikai telekommunikációs ellátási láncból. 

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója vetette fel a múlt hónapban azt az ötletet, hogy egyszeri díjért hozzáférést biztosítanak a Huawei 5G szabadalmaihoz, licenceihez, kódjához és know-how-jához, de eddig nem lehetett tudni, hogy mutatnak-e bármilyen érdeklődést az ajánlat iránt az amerikai cégek.

Egy, a Reutersnek adott szeptemberi interjújában a Kereskedelmi Minisztérium egy tisztségviselője szkepticizmusát fejezte ki Ren ajánlatával kapcsolatban.

Nincs realitása annak, hogy a telekom szolgáltatók megveszik a berendezéseket, majd saját maguk menedzselik az összes hardvert és szoftvert, mondta a hivatalnok. Ha vannak az eredeti szoftverben beépített szoftverhibák, nem lehet ezeket felderíteni, és bármikor aktiválhatják azokat, még akkor is, ha a szoftverkódot megkapják a mobilszolgáltatók, tette hozzá.

Pang nem akart jóslásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy mikor történhet megegyezés. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a platform folyamatos fejlesztéséhez szükséges kutatási-fejlesztési tevékenység komoly költségekkel jár a vállalatok részéről.

A Huawei sok milliárd dollárt költött 5G technológiája fejlesztésére 2009 óta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.