Hirdetés
. Hirdetés

Äscher, AZ-OOR, Azzurro – mindenki úgy mondja, ahogy akarja?

|

Februárban ünnepli 11 éves születésnapját a Microsoft kereskedelmi felhőszolgáltatása, az Azure. Vagy hogy is van ez?

Hirdetés

2008-as bejelentése után két évre, azaz tizenegy évvel ezelőtt debütált hivatalosan a Windows Azure, azaz a Microsoft kereskedelmi felhőszolgáltatásának első verziója, amelynek nevét évtizedes múltja ellenére sem ejtik ki egységesen a világ minden táján.

Senkinek sem kell bemutatni ezt a biztonságos és rugalmas felhő platformot, amely alkalmas üzleti alkalmazások készítésére, üzembe helyezésére, futtatására valamint virtuális szerverek létrehozására. Rugalmasságának köszönhetően lehetőséget ad tetszőleges keretrendszerek és eszközök használatára. Az üzemeltetett alkalmazásokat, eszközöket össze lehet kötni a vállalkozások meglévő IT-infrastruktúrájával és még számos lehetőséget tartogat magában, amelyek teljesen testre szabhatóak, így a költségek a ténylegesen igénybevett szolgáltatások szerint alakulnak. Persze érdemes megjegyezni, hogy még öt évvel ezelőtt sem futtatta a Microsoft több fontos szolgáltatását a saját Azure felhőjén, de természetesen lassan minden ez alá költözik majd

Hirdetés

A születésnapos megoldás kapott is egy vicces marketingvideót a Microsofttól, ami nagyot futott a Twitteren. Bár a kisfilmben megpróbáltak minden verziót felsorolni, ki, hogyan ejti ki az Azure szót, a kommentek is okoztak meglepetéseket: Äscher, AZ-OOR, Azzurro. Mindez jól mutatja, nemcsak alkalmazhatósága mozog széles skálán, hanem már a nevén nevezése is.

Bár jó támpont lehet Satya Nadella vezérigazgató beszéde, és Scott Guthrie ügyvezető alelnök szavai is, mivel valószínű, cégen belül már csak ismerik rendesen a gyerek nevét, de az sem mindegy, mi a bevett gyakorlat egy cégnél a mindennapi használatban.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.