Hirdetés
. Hirdetés

Az Android 11 újdonságai

|

A mobil operációs rendszer soron következő változatának előzetes, fejlesztői kiadása betekintést nyújt abba, hogy milyen új funkciókra és szolgáltatásokra számíthatunk az okostelefonokon.

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetővé vált a fejlesztők számára az Android 11 mobil operációs rendszer előzetes változata, amely lehetővé teszi a mobilappokat készítők számára, hogy elkezdjenek ismerkedni a Google piacvezető szoftverének soron következő kiadásával. Megvizsgálván a sok új szolgáltatást és API-t, megállapítható, hogy az Android 11 főként a biztonságra fókuszál. A február 19-én kiadott előzetes verzió új funkciókat tartalmaz a bizalmas fájlokhoz és adatokhoz való hozzáférés felügyeletére. Engedélyezési lehetőségek hivatottak megvédeni az információkat, és az operációs rendszer összességében véve biztonságosabbá vált a kritikus területek megerősítésének köszönhetően.

Mi több, a biometrikus azonosítás immár az eszközök szélesebb körét támogatja. 

Az Android 11 további új funkciói és szolgáltatásai:

  • Egy új API lehetővé teszi, hogy egy mobilalkalmazás a teljes vízesés típusú kijelzőt használja, beleértve a széleket is. Az appok kezelni tudják majd a kilyukasztott és a vízesés típusú kijelzőket a meglévő API-k segítségével.
  • A Neural Networks API (NNAPI) kibővített műveleteket és vezérléseket kínál a fejlesztők számára. A szolgáltatásminőség API-k lehetővé teszik a prioritás és a timeout kezelést a modell végrehajtásnál, míg a memória domén API-k csökkentik a memóriamásolást és -transzformációt az egymást követő modell végrehajtásoknál.
  • Új folyamatok és eszközök minimalizálják a platformfrissítés hatásait.
  • Az 5G támogatás továbbfejlesztése növeli a sebességet és csökkenti a késleltetést. A meglévő kapcsolódási API-kat átdolgozzák az 5G által kínált sebesség kihasználásához.
  • A kapcsolatok méretlenségét ellenőrző API-t kiterjesztették a mobilhálózatokra. Ez lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztők számára, hogy nagyobb felbontású, jobb minőségű tartalmakat, vagy több adatot szolgáltassanak a méretlen 5G hálózatokhoz kapcsolódó felhasználóknak.
  • A sávszélességet megbecslő API-t frissítették annak érdekében, hogy könnyebbé tegyék a le/feltöltési sávszélesség ellenőrzését.
  • Új média és kamera képességek.

A Google felhívja a figyelmet arra, hogy a most kiadott szoftver egy nagyon korai build, amelyet kifejezetten a fejlesztőknek szántak, és nem ajánlott mindennapos használatra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.