Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozott a Windows 11

|

Ingyenes frissítésként lesz elérhető a Microsoft operációs rendszerének új verziója az erre alkalmas Windows 10 PC-ken az év végi ünnepi időszaktól kezdve. Új képességeivel a Windows 11 mindahhoz közelebb viszi majd az embereket, amit munkájukban és magánéletükben fontosnak tartanak, mondta a szoftvercég.

Hirdetés

A Windows első verziója 35 éve jelent meg, és azóta olyan platformmá fejlődött, amelyre 1 milliárdnál több ember támaszkodik munkájában és magánéletében, akár alkalmazásokat és szolgáltatásokat használ, tartalmakat fogyaszt - vagy ezek létrehozásán és közzétételén dolgozik, mondta Panos Panay, a Microsoft termékigazgatója az operációs rendszer következő verziójának bejelentésekor.

Most, hogy a PC az eddiginél is fontosabb szerephez jutott mindannyiunk életében, a szoftvercég a következő évtizedre készíti fel a személyi számítógépet a Windows 11-ben megjelenő fejlesztésekkel, amelyek a kezelőfelülettől kezdve az egyéni és csoportmunka, valamint a fejlesztők és a vállalkozások támogatásán át a játékélményig ívelnek. Az új képességeket - amelyekkel a szoftvercég a platformok platformjává tenné az operációs rendszert - a Windows Insider programban részt vevő felhasználók az új verzió korai kiadásaiban már a jövő héttől kezdve kipróbálhatják.

Hirdetés

Teams a Tálcán

Újratervezett ikonokkal, témákkal, hangokkal és betűtípusokkal frissül például a Windows 11 kezelőfelülete, de a felhasználói hatékonyság szempontjából ennél fontosabb, hogy a Start menü a felhő és a Microsoft 365 segítségével akkor is mutatja és egy kattintással elérhetővé teszi a legutóbb megnyitott fájlokat, ha azokat az ember korábban más platformon, Android vagy iOS alapú eszközön érte el.

Nevéhez illően a Windows kezdettől fogva támogatja több ablak megnyitását és váltogatását, illetve egymás mellé rendezését a kezelőfelületen. A Windows 11-ben bemutatkozó Snap Layouts, Snap Groups és Desktops nézetek az ablakok még hatékonyabb rendszerezését és könnyebb áttekintését segítik. A felhasználók akár külön íróasztalokat is létrehozhatnak munkához, játékhoz vagy tanuláshoz.

A Windows 11-ben a Microsoft Teams csevegőablaka már a Tálcán jelenik meg, így a felhasználók egyetlen kattintással szöveges üzenetet válthatnak, hangalapú vagy videóhívást indíthatnak ismerőseikkel, függetlenül attól, hogy azok milyen platformot, Windows, Android vagy iOS operációs rendszerrel telepített digitális eszközt használnak. Rövid szöveges üzenetet még azon ismerőseikkel is válthatnak, akik nem töltötték le a Teams alkalmazást.

Nemcsak személyeket, hanem információkat is könnyebben elérhetnek majd a Windows 11 felhasználói az új Widgetek - kisalkalmazások - által, amelyek a mesterséges intelligenica és a Microsoft Edge böngésző képességeivel személyre szabható és folyamatosan frissülő tartalmakat tesznek elérhetővé egyetlen kattintással. A szoftvercég szerint a widgetek minden, tartalmat létrehozó és közzétevő piaci szereplő, globális és helyi márka számára új kommunikációs csatornát nyitnak.

Android appok Windowson

A digitális gazdaság szereplői előtt nyit új lehetőségeket a Microsoft Store online alkalmazás-áruház is, amelynek nemcsak kezelőfelülete és keresője frissül, hanem tartalma is bővül, többek között olyan szállítótól közvetlenül elérhető és harmadik féltől származó alkalmazásokkal, mint a Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom és a Canva. A Windows 11-en immár az Android alkalmazások is elérhetők lesznek a Microsoft Store-ban, amelyeket a felhasználók az Amazon Appstore áruházából tölthetnek le. Az Intel Bridge technológiájával támogatott együttműködésről a következő hónapokban várhatók további részletek.

Hardverszállító partnereivel a Microsoft egyébként a Windows 11 fejlesztésének első napjától kezdve együttműködik, hogy az operációs rendszer új verziójának teljesítményét és hatékonyságát optimalizálja, valamint kiaknázza az érintés, a kézírás és a hang felismerését támogató technológiák legújabb képességeit.

A gyártókkal és a kereskedőkkel a szoftvercég azon dolgozik, hogy a felhasználók már mostantól olyan Windows 10 alapú személyi számítógépeket vásárolhassanak, amelyekre az év végétől kezdve a Windows 11-et ingyenes frissítésként letölthetik. A Windows 11 weboldalán megtalálhatók a minimális rendszerkövetelmények és a PC Health Check alkalmazás is, amellyel ellenőrizhető, hogy a személyi számítógép operációs rendszere frissíthető lesz-e az új verzióra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.