Hirdetés
. Hirdetés

Bevételnövekedést vár jövőre a Huawei az 5G-től

|

A vállalat több mint ötven 5G szerződést kötött már az amerikai szankciók közepette.

Hirdetés

A Huawei Technologies szerint a következő generációs, 5G technológiájú vezeték nélküli hálózatok kiépítése a jövő évtől kezdve hozzájárul majd bevételei növekedéséhez, különösen akkortól, amikor Kínában elindulnak a szolgáltatások. A kínai óriás több mint 50 5G kereskedelmi szerződést kötött annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei azzal vádolják a vállalatot, hogy az általa gyártott telekommunikációs eszközöket kémkedésre használják. 

Hirdetés

Ken Hu, a Huawei alelnöke úgy nyilatkozott egy konferencián, hogy főként Ázsiában várható bevételnövekedés, és még jó időbe telik, míg az 5G számottevően hozzájárul majd a bevételekhez. - Jövő év közepén tisztábban látunk majd, mivel ekkorra Kínában már elér egy bizonyos szintet az 5G technológia bevezetése.

Kína három nagy állami telekommunikációs vállalata egymással versengve indítja be 5G szolgáltatását az idén több mint 50 városban, követve a fejlett országokat, köztük Dél-Koreát és az Egyesült Államokat, amelyekben már elindult az új technológiák (például az önvezető autókat) támogatását is ígérő szolgáltatás.

A hazai piac sokkal fontosabbá vált a Huawei számára, mióta az amerikai kormány májusban a Kína és az Egyesült Államok között fellángoló kereskedelmi háború fontos fejleményeként exporttilalmi listára helyezte a vállalatot, megtiltva ezzel, hogy az amerikai cégek kereskedhessenek vele. A Huawei visszautaasítja a vádakat, és azt állítja, Washington ezzel próbálja meg visszaszorítani őket, előtérbe helyezve az amerikai vállalatokat.

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója a múlt héten azt nyilatkozta az Economistnak, hogy az amerikai aggodalmak eloszlatása érdekében kész eladni vállalata 5G technológiáját - beleértve a szabadalmakat, kódot, dokumentációt, gyártási know-how-t - nyugati cégeknek egyszeri díjért. Hu szerint, ha a javaslatot elfogadják, ez növeli a szektor szereplőinek a számát, és a versenyhelyzettel jól járnak a vásárlók is.

A Huawei szerdán elindította a világ leggyorsabb mesterséges intelligencia tréning klaszterét, az Atlas 900-at, amelynek fejlesztési projektjébe 1,5 milliárd dollárt kíván invesztálni a vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.