Hirdetés
. Hirdetés

Bünteti a visszaesőket a Google

|

A Chrome böngésző legalább 30 napig figyelmezteti a rosszindulatú weboldalak látogatóit.

Hirdetés

Azt mondja a Google, odafigyel majd azokra a rosszindulatú programok terjesztésével foglalkozó vagy e-mailes csalásokban résztvevő, visszaeső webhelyekre, amelyek kivonják magukat a vállalat büntetése alól.

Ha a keresőkirály felfedez olyan weboldalakat, amelyek rosszindulatú kódot vagy nemkívánatos szoftvereket tartalmaznak, avagy csalásokban vesznek részt, figyelmezteti az idelátogatni kívánó felhasználókat a Chrome-ban és más böngészőkben. A riasztás mindaddig fennáll, amíg a Google úgy véli, hogy a szóban forgó webhely fenyegetést jelent.

Miután azonban a webadminisztrátorok végrehajtják oldalukon a Google Safe Browsing előírásainak megfelelő változtatásokat, kérhetik a Google-tól az embargó feloldását. Nem meglepő módon néhányan éltek az eljárás adta lehetőséggel, hogy megszüntessék a webhelyükre kiadott figyelmeztetést a böngészőkben. Egy ideig felhagytak illegális tevékenységeikkel, hogy tisztára mossák magukat a Google előtt, majd miután a keresőkirály visszavonta a büntetést, ismét elkezdtek rosszindulatú programokat terjeszteni vagy adathalász leveleket küldözgetni. A kiskapu bezárása érdekében a Google a Safe Browsing szabályok közé bevette az új Repeat Offender büntetési minősítést.

Az ismételt elkövető kategóriába azok a webhelyek tartoznak, amelyek üzemeltetői váltogatnak a biztonságos böngészésre vonatkozó előírásoknak megfelelő állapot és a rosszindulatú működés között annak érdekében, hogy ne jelenjen meg figyelmeztetés a weboldalak esetében a böngészőkben, írta a Safe Browsing szakértő Brooke Heinichen a Google vállalati blogjában.

Hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor egy étterem az egészségügy ellenőrök érkezése előtt ragyogóra takarítja ki a konyhát, majd a vizsgálat után az alkalmazottak kiöntik a földre a szemetesvödrök tartalmát.

A visszaesőknek minősített webhelyek büntetése, hogy 30 napig nem kérhetnek felülvizsgálatot. Evvel kívánja elvenni a Google a kedvüket attól, hogy újra meg újra kijátsszák az előírásokat. Tehát ha egy weboldal bekerül az ismételt elkövető kategóriába, a böngészőkben még legalább 30 napig megjelenik a rá vonatkozó figyelmeztetés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.